Mersin Eğitim - Sen’den torpil ve adaletsizlik uyarısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Eğitim - Sen’den torpil ve adaletsizlik uyarısı


 

Eğitim- Sen Mersin Şubesi, düzenlediği basın toplantısında eğitim yöneticiliği ve rehber öğretmeni yönetmeliklerinin değiştirilmene tepki göstererek torpil ve adaletsiz uygulamaların eğitim alanında artış gösterebileceği uyarısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Mersin Şubesi’nin düzenlediği basın toplantısında Resmi Gazete’de22 Nisan 2017 tarihinde yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın  (MEB) Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler değerlendirildi. Eğitim – Sen Mersin Şube Binasında gerçekleştirilen Şube Sekreteri İsmail Usluoğlu ve Şube Kadın Sekreteri Elif Yaşar’ın katıldığı basın toplantısında konuşan Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, önemli uyarılarda bulundu.

“EĞİTİM TARİHİNİN EN KAPSAMLI VE YAYGIN “SİYASİ KADROLAŞMASI BAŞLIYOR”
Resmi Gazete’de22 Nisan 2017 tarihinde yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile yönetici seçimlerinde sözlü sınav şartının kalıcı olarak uygulanılması kararına tepki gösteren Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, “15 yıldır en yoğun siyasal kadrolaşmanın yaşandığı MEB, yeni yönetmelikle yönetici atamalarının artık sadece sözlü sınava dayalı olarak yapılacağı düzenlenerek, eğitim kurumlarının sadece yandaş yöneticiler tarafından yönetilmesinin önünü açmıştır. Geçtiğimiz yıllarda siyasal kadrolaşma amacıyla gündeme getirilen ve Danıştay tarafından “objektif olmama” gerekçesiyle iptal edilen “sözlü sınav”la yönetici atama konusunun kalıcı olarak uygulanmaya başlanacak olması, eğitim yöneticiliği üzerinden tarihin en kapsamlı ve yaygın “siyasi kadrolaşma” sürecine girildiğini göstermektedir” dedi.  

BU KOŞULLARDA GÖREVLERİNİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAPMAZLAR
Milli Eğitim Bakanlığı’nın; Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinde, yaptığı değişikliklere de tepki gösteren Muşlu, yönetmelik değişikliğinin eğitim sisteminde geriye doğru bir gidişatın hızlandırılacağı anlamı taşıdığını belirtti. Türkiye’de öğrencilere yönelik istismar ve ihmallerin ortaya çıkarılmasında rehber öğretmenlerin önemli bir rolünün olduğunu vurgulayan Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Bu yönetmelik değişikliğinin temel nedeni, rehber öğretmenlerin öğrencilerle kurdukları iletişim becerileri, karşılıklı anlayış, rehber öğretmen ile öğrencinin koşulsuz kabul, empati, güven ve saygı çerçevesinde ilişki kurabilmesidir. Böylesine önemli ve hassas bir görevi yerine getiren rehber öğretmenlerin boş derse girmesi, nöbet, etüt gibi yaptıkları iş ile çelişen görevler verilmesi, rehber öğretmenlerle öğrencileri arasındaki ilişkiyi, dolayısıyla rehberlik hizmetlerinin temel işlevini temelden değiştirecek özellikle göstermektedir. Rehber öğretmenlerin diğer öğretmenlerden farklı olarak haftada 40 saat çalışmaya zorlanması, pek çok yönden zor ve ağır bir görevi yerine getirmeye çalışan rehber öğretmenlerin görevlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarını imkansız hale getirecektir” diye konuştu.

TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİ İLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ
Başta rehber öğretmenleri ve eğitim yöneticisi adayları olmak üzere tüm eğitim ve bilim emekçilerinin karşılaşabileceği hukuksuz uygulamalara karşı dayanaışma içinde olacaklarını hatırlatan Muşlu, “Yönetmelik değişikliği ile ilgili sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA