Sahte deterjan ile tehlike saçanlara operasyon! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sahte deterjan ile tehlike saçanlara operasyon!


 

Mersin’de vatandaşların sağlığı ile oynayan sahte deterjan ve şampuan üreticilerine yapılan baskında 16 ton toz ve sıvı deterjan ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde yapılan açıklamaya göre; Toroslar, Kurdali ve Gündoğdu mahallelerinde sahte deterjan ve şampuan üretimi yapıldığını tespit etti. Ekipler çalışmalarını sonlandırdıktan sonra, cumhuriyet savcısından alınan izin doğrultusunda belirlenen 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda 14 ton 180 kilogram toz deterjan, 2 ton 150 kilogram sıvı temizlik maddesi, 185 şampuan, sahte deterjan ve şampuan imalatında kullanılan dijital teraziler, yapıştırma makineleri, deterjan yapımında kullanılan renklendirici ürünler, deterjan ve şampuan yapımında kullanılan sıvı kimyasal maddeler olmak üzere toplam 16 ton 482 kilogram sahte temizlik maddesi ele geçirildi. Sahte temizlik ürünleri kamyona yüklenerek emniyete götürülürken, ürünlerin soruşturma bittikten sonra imha edileceği öğrenildi. Özellikle bu işi yapan şahısların poşet ve torba olarak marka isimlerin ürünlerini kullanması ise dikkat çekti. Operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındığı bildirildi.

Ele geçirilen ürünler arasındaki çocuklar ve bebekler için üretilmek zorunda olan ve tamamen doğal ürünlerden üretilme zorunluluğu olan sahte deterjan ve yumuşatıcıların olması ise dikkat çekti.(bülten)



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA