Mutsuzuz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mutsuzuz!


 

TÜİK araştırmasına göre; işsizliğin rekor seviyeye ulaştığı, tarım ve turizmi darbe yiyen, sürekli göç alan Mersin en mutsuz iller arasında ilk 10’a girdi.

GİZEM EKİCİ

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) iller üzerinde yaptığı mutluluk incelemesi sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Verilere göre Türkiye’nin en mutlu ve en mutsuz illeri belirlendi. Son yıllarda yaşadığı doğal afetlerle gündeme gelen, çiftçinin adeta can çekiştiği, aldığı göçle birlikte işsizliğin rekor seviyeye ulaştığı Mersin, verilere göre Türkiye’nin en mutsuz 10 ili arasındaki yerini korudu. Yine TÜİK’in verilerine göre Türkiye’nin en mutlu ili yüzde 77,66 mutluluk oranıyla Sinop olurken en mutsuz ili ise yüzde 41,98 mutluluk düzeyi ile Tunceli oldu. Türkiye’nin en mutlu ili olan Sinop'un ardından ikinci sırayı yüzde 76,43 ile Afyonkarahisar, üçüncü sırayı da yüzde 75,91'le Bayburt aldı. Bu illeri Kırıkkale, Kütahya, Çankırı, Düzce, Uşak, Siirt ve Şırnak izledi. TÜİK verilerine göre, en son sırada yüzde 41,98 mutluluk düzeyi ile Dersim var. Dersim'i Osmaniye, Diyarbakır, Antalya ve Hatay izledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA