“57. Alay’a vefa için yürüdüler” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“57. Alay’a vefa için yürüdüler”


 

Çanakkale’de 1. Dünya Savaşları sırasında kazanılan şanlı zaferde destanlaşan hikayeleri ile anılan 57. Piyade Alayı şehitleri, tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de düzenlenen vefa yürüyüşüyle anıldı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de vatandaşlar, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü anısına düzenlenen yürüyüşte kahramanlık destanları ile anılan 57. Piyade Alayı şehitlerini andı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından diğer illerle eş zamanlı olarak düzenenlenen yürüyüşte yüzlerce öğrenci, öğretmen ve kamu personeli, Çanakkale direnişi şehitlerine vefa göstermek amacıyla yürüdü.  Yürüyüşe Mersin Tren Garı önünden başlandı. Yüzlerce öğrenci, buradan mehter takımı eşliğinde 1 kilometrelik dev Türk bayrağı ile Cumhuriyet Alanı'na yürüyüş yaptı. Yürüyüşte Mehteran Takımı’na eskortluk eden tam teçhizatlı iki Akıncı Askeri dikkat çekerken yürüyüş Cumhuriyet Alanı'nda sona erdi. Burada gerçekleştirilen tören ise Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Öğrenciler Tören alanında bulunan Atatürk Büstünün etrafından bir hilal gibi dizilirken, tören  Çanakkale şehitleri ve diğer şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Ardından mehter takımı tarafından mini bir konser verildi. Etkinlik öğrencilere sıcak çorba dağıtımının ardından sona erdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA