Kızılay’dan kan bağışı çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kızılay’dan kan bağışı çağrısı


 

Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, tek kaynağı insan olan kan bağışının önemine dikkat çekerek, “Sende kan ver iyiliğe ortak ol!” çağrısı yaptı.

Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, kan bağışının hem insan sağlığına faydalı olduğunu hem de toplumsal dayanışmanın en güzel örnekleri arasında yer aldığını söyledi. Herkesin bir gün acil kan ihtiyacı olabileceğini anımsatan Başkan Erdem, kan bağışı konusunda duyarlılık çağrısı yaptı.

KAN BAĞIŞI VÜCUDU DA YENİLER

Kan bağışının insan sağlığına pek çok faydasının da olduğuna dikkat çeken Başkan Erdem, 18-65 yaş aralığında, ağırlığı 50 kilonun üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan herkesin yılda dört kez kan bağışında bilgini vererek, şöyle kan bağışının sağlığa faydalarını sıraladı:

“Kan veren kişide, kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir. Kan hücreleri yenilenir. İnsan psikolojik olarak rahatlar ve kendini huzurlu hisseder. Her kan bağışlayana kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testleri uygulanır. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olmaktadır.” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA