İşçiler, patrona geri adım attırdı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşçiler, patrona geri adım attırdı


 

Mersin’de özel bir hastanenin inşaatında çalışırken 3 aydır para alamayan işçiler yargıya gidince işverene geri adım attırdı.

SONER AYDIN

Mersin’de özel bir hastanenin inşaatında çalışan ve 7 aydır paralarını alamayan işçiler seslerini duyurmak için şantiye önünde eyleme geçmiş ve hakkını istemişti. Yetkililere seslerini bir türlü duyuramayan işçiler işvereni dava edince, firma sahipleri geri adım attı.

Geçtiğimiz günlerde; Mersin merkez Mezitli’de yapımına başlanan Medical Park Hastanesi inşaatının mekanik bölümünde çalışan 30 işçi geçtiğimiz yıl Aralık ayında yüklenici firmadan 3 ay paralarını alamadıkları için şantiye önünde toplandı. İşveren parasını isteyen işçilerin karşısına polisi çıkarttı. Çalıştıkları 3 ayın parasını işçiler ise işverene tepki göstererek, hakkını aradıklarını belirtti. 7 ay geçmesine rağmen paralarını alamayan işçiler çareyi adalette aradı. İşçiler paralarını alabilmek için işveren hakkında dava açtı. Şikayetçi olan 12 işçi adına vekalet alan avukat Mehmet Gülsoy, işverene tebligat gönderdi. Merkezi İstanbul’da bulunan yüklenici firma sahipleri bunun üzerine işçilerin maaşını ödemeyi kabul etti. Kente gelen işveren 7 ay sonra geri adım atarak işçilerin maaşını ödedi.

Mersin’de birçok işçinin aynı durumda olduğunu, aylardır maaş alamadığını dile getiren Avukat Mehmet Gülsoy, işçilerin hukuk yoluyla hakkını talep etmesini istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA