Beslenme istasyonunun içini söküp reklamını bıraktılar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Beslenme istasyonunun içini söküp reklamını bıraktılar


 

Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz’de Tarsuslu Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın ismini taşıyan park içerisinde sokak hayvanlarının beslenmesi için parka yerleştirilen Beslenme ünitesinin içindeki elektronik cihazları kaldırılırken, ünite panosunun üzerinde reklamı ile birlikte boş bırakılması tepki çekti.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Merkez Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından parklarda yaşanan sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Dönemin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk döneminde 3 Ocak Mahallesinde yer alan ve Tarsuslu ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın ismini taşıyan park içinde sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamaları için kurulan beslenme ünitesi  içerisindeki cihazlar kaldırıldı. Beslenme ünitesinin içinin boşaltılıp, üzerinde sadece “Sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm ünitesi”  ve “Her atık çöp değildir” reklamı ile bırakılması ise çevredeki vatandaşların tepkisini çekti. Görünümüyle adeta bir çöplüğe dönen beslenme istasyonu içerisine atılan bir çift ayakkabı ve atıklarla dikkat çekti.

Metal kabinli ve güneş paneli ile çalışan geri dönüşüm ünitesi, güneş panelinden aldığı 12 volt elektrik ile çalışıyor. Ön yüzünde geceleri çalışan aydınlatma sistemi de bulunan ünitenin toplam 800 adet geri dönüştürebilen atık alma kapasitesi bulunuyor. Sistem, geri dönüştürülebilir atıklar olan cam, plastik, metal ve karton içecek ambalajlarının üniteye atılması ile çalışıyor. Bu işlemin ardından ünite bir miktar kuru mamayı aşağıda bulunan hazneye döküyor. Ayrıca ayrı bir bölmeden de pet şişelerde kalan sular hazneye boşaltılabiliyor. Ünite, ayrıca saati ve anlık hava sıcaklığını gösteren bir LED ekranı da içeriyor.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA