Suriyelileri mezhepçilik ve hırsızlık yapmakla suçladılar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Suriyelileri mezhepçilik ve hırsızlık yapmakla suçladılar


 

Adanalıoğlu mahallesinde Suriyeli sığınmacılar ile mahalleli arasında yaşanan şiddet olaylarının ardından basın açıklaması yapan bazı stk temsilcileri, aldıkları komik yevmiye ücretleri ile yaşama tutunmaya çalışan Suriyeli sığınmacıları hırsızlık ve mezhepçilik yapmakla suçladı.

Haber Merkezi

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu mahallesinde geçtiğimiz günlerde mahalleliler ile Suriyeli sığınmacılar arasında yaşanan şiddet olaylarının ardından mahalleliler; adına bir kahvehanede basın açıklaması gerçekleştirildi. Birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin yer aldığı basın açıklamasında mahalleliler adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Kilikya Nehir Derneği Genel Başkanı ve Alevi İnanç Önderi Ahmet Özuğurlu,  Bölgedeki tarım ve sera alanlarında yevmiye ile çalışarak yaşama tutunmaya çalışan Suriyelileri mezhepçilik ve hırsızlık yapmakla suçladı. Kimliği olmadığı için sağlık ve eğitim hakkından faydalanamayan birçok Suriyeli sığınmacının yaşadığı bölgede, artış gösteren hırsızlık ve asayiş suçlarının önlenmesi için güvenlik güçleri ile işbirliği yapma kararı aldıkları bilgisini verdi. Bölgede yaşanan şiddet olaylarına da değinen Özuğurlu, “Bölgemizde yaşanan şiddet olayları Suriyelilerin yaklaşık üç yüz kişilik bir grup kurarak belde halkına saldırması, canlarına ve namuslarına kastetmesi ve mallarına zarar vermesinden ibarettir” dedi.

HIRSIZLIK OLAYLARINDA ARTIŞ VAR

“Bizler, bundan beş yıl öncesine kadar evlerinin kapısını kilitlemeden, gönül rahatlığıyla tarlalarına gidip akşama kadar dönmeyen bir yaşantı sürerken, şimdi evimizin ve depolarımızın kilitli kapılarının dahi kırılarak evlerimizin soyulduğuna ve malımızın çalındığına şahit olmaktayız” diyen Kilikya Nehir Derneği Genel Başkanı Ahmet Özuğurlu, tarlalardaki ve seralardaki ürünlerin çalınmaması için gece nöbeti tuttuklarını söyledi. Özuğurlu, “Kısacası can ve mal güvenliği endişesi had safhadadır. Bu da tüm huzurumuzu kaçırmakta, yöre halkının her gün biraz daha gerilmesine ve özellikle genç kesim üzerinde endişe verici olumsuzluklara neden olmaktadır. Tüm bu tahrik edici davranışlar karşısında asil Adanalıoğlu halkı inanç önderleriyle muhtarıyla kadını erkeği genci yaşlısı ile büyük bir birlik ve beraberlik örneği göstermiş onurlu davranışlarıyla böyle şer odaklarına asla pabuç bırakmayacaklarının mesajını vermiş ve bunun yanı sıra da olayları büyük bir olgunlukla kontrol altına almayı başararak bir damla dahi kan dökülmesine müsaade etmemiştir” dedi.

BASIN YAYIN ORGANLARINA TEPKİ VAR

Adanalıoğlu halkının yaşanan son şiddet olayından son derece rahatsız olduğunu vurgulayan Özuğurlu, bazı basın yayın organlarına tepki gösterdi. Özuğurlu, “Medyanın bu olayı yansıtırken gerçeklerin dışında bazı iddialara yer vermesi bizi ayrıca üzmüştür. Meselenin alacak verecek meselesi olduğu ya da laf atma, sarkıntılık gibi sebeplerden kaynaklandığı ve olaylar sırasında bir kişinin öldüğü haberleri tamamen uydurmadır. Canına ve namusuna kastedilen halkımızın görevi gerçekleri yansıtmak olan medya tarafından insanların haklarını gasp eden, namuslarına kasteden bir topluluk gibi gösterilmesi bizi maruz kaldığımız saldırıdan daha fazla üzmüştür. ” cümlelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİĞE OLAN İHTİYACIMIZI BİR KEZ DAHA VURGULUYORUZ

Kilikya Nehir Derneği Genel Başkanı Ahmet Özuğurlu,sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Unutulmamalıdır ki; siyasi veya mezhepsel kaygılarla gerçeklerin üzerinin örtülmesi sorunları çözmeyeceği gibi daha sonra tüm ülkenin maruz kalacağı ve çözümün imkansız hale geleceği sorunlara neden olacaktır. Bizler sağduyulu davranan ve cahilce tahriklere kapılarak olayların daha fazla büyümesine engel olan tüm halkımıza teşekkür ederiz. Güzel Mersin’imizin huzur iklimini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemizin hassas dönemden geçtiği bu günlerde birlik ve beraberliğe olan ihtiyacımıza bir kez daha vurgu yapmak isteriz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA