“Kentteki doğamızı, kültürümüzü ve tarihimizi koruyalım” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kentteki doğamızı, kültürümüzü ve tarihimizi koruyalım”


 

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında 3 Ocak Ortaokulu öğrencilerine verilen konferansta kent tarihinin, kültürünün ve doğasının korunmasının önemi vurgulandı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de 15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle organize edilen etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 3 Ocak Ortaokulu’nda düzenlenen konferansta öğrencilere turizmin hakkında bilgi verilirken, doğa ve kültürün korunmasının önemine vurgu yapıldı. Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Şube Müdürü Abdülmecit Haksever, 3 Ocak Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ozan Yavuz, ve Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Araştırma Görevlisi Ahmet Erdem ve öğrenciler katıldı.

ÜLKEMİZ İÇİN EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAKLARINDAN BİR TANESİDİR
Etkinliğin başında turizm haftası hakkında öğrencilere bilgi veren Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Araş. Gör. Ahmet Erdem,  turizmin Türkiye için çok önemli bir ekonomik alan olduğuna dikkat çekti.  Türkiye’ye gelen turist sayıları hakkında hazırlanan istatistikler konusunda öğrencilere bilgi veren Araş Gör. Erdem, “Türkiye’ye gelen turist sayılarına baktığımızda 2010 yılında ülkemize 33 Milyon insanın geldiğini görüyoruz.  Bu gelen insanlar 4 Milyar Dolar gelir bırakmışlar. Böylelikle turizm ülkemiz için en önemli gelir kaynaklarından bir tanesidir.

“TARİHİMİZİ VE KÜLTÜMÜZÜ KORUMAK ZORUNDAYIZ”
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Şube Müdürü Abdülmecit Haksever ise çok zengin bir geçişi olan Mersin’in kültürel mirasını korumak için çalıştıklarını söyledi. Mersin’in yemek kültürünün en önemli tatlarından biri tantunidir. Ve Türkiye’nin birçok iline baktığınızda tantuni dükkânların her yerde olduğunu görürsünüz. Mersin diğer tatları ile de gerçekten zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Mersin’de birinci, ikinci, üçüncü derecelerde 300 tane sit alanımız var. Tescillenmiş tarihi binalarımız var. Bu tarihi ve kültürel mirasımızı korumak ve geliştirmek için sürekli projeler yapıyoruz” dedi.

STANDARDI YÜKSEK BİR KENTTE YAŞADIĞIMIZIN FARKINA VARIN
Etkinlikte son olarak konuşan 3 Ocak Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ozan Yavuz ise öğrencilerine seslenerek, “Türkiye’de birkaç tane Gurme’nin yazmış olduğu bazı kitaplarda Mersin’in yerel lezzetinden Kerebiç ile ilgili Avrupa standartlarının üzerinde olan bir tatlıdır. İnanılmaz bir lezzettir. Kerebiç gibi birçok özelliğimizle aslında bu kentte standartların üzerinde yaşıyoruz. Ancak biraz bu standartların farkında olmamız gerekiyor. Çevremizi, kültürümüzü, tarihimizi kirletmememiz gerekiyor. Bunu yaparken de öncelikle okulumuzdan başlamamız gerekiyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA