MEÜ’de Turizm Haftası kutlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’de Turizm Haftası kutlandı


 

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın 41’incisi, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde yapılan etkinliklerle kutlandı.

41. Turizm Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilki, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre bilincine dikkat çekmek için Özgecan Meydanı’nda yapılan sahil temizliği oldu. Program, Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştiren ‘Turizm ve Kriz: Sorunlar, Sonuçlar ve Dersler’ konulu panelle devam etti. Oturum başkanlığını Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bahar Taner’in yaptığı panelde; Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Edip Nazım Araç, POYD Yönetim Kurulu Üyesi-Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ , Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi-Olcartur Yönetim Kurulu Başkanı Numan Olcar, Dedeman Otelleri CEO'su Emrullah Akçakaya konuşmacı oldu.

Panelde; 2015 yılından bu yana ülkemizde yaşanan olumsuzlukların turizm sektöründe gösterdiği etki, yaşanan sorunlara çözüm yolları konuşuldu. Turizmde yaşanan krizi, İstanbul ve Antalya başta olmak üzere turizm bölgeleri ekseninde değerlendiren konuşmacılar, rakamlarla krizin etkilerini açıkladı. Yaşanan krizden çıkma yollarının da tartışıldığı panelde, etkisi bir süre daha devam etmesi beklenen kriz için yeni paradigmaların geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kutlanan Turizm Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir diğer etkinlik, Turizm Fakültesi bahçesinde düzenlenen tören oldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılışı yapılan törene; Vali Vekili Dr. Mustafa Özarslan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya ve Prof. Dr. Hakan Arslan, Genel Sekreter Vedat Güngör, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencileri, çok sayıda sektör temsilcisi katılım gösterdi.

Protokol konuşmalarıyla devam eden törende Vali Vekili Dr. Mustafa Özarslan, Mersin’in yüksek turizm potansiyeline sahip önemli illerden biri olduğunu belirterek yaşadığımız bölgenin kıymetini daha fazla bilmemiz gerektiğini vurguladı. Dr. Özarslan, Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Akdeniz Sahil Yolu Projesi başta olmak üzere devam eden yatırımların hayata geçmesiyle birlikte daha iyi bir noktaya gelineceğini kaydetti. Dr. Özarslan, yapılan yatırımlarla sektörün insan gücünü oluşturan gençlere istihdam alanları sağlanacağını da söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, gerek bölgemiz gerek ülkemiz açısından önemli bir potansiyele sahip turizm sektörünün çok faktörlü bir alan olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kaya, turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı merkezlerinden biri olan ülkemizde yaşanan sorunların çözülmesini dileyerek gerçekleştirilen organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu duyduğunu ifade etti ve katkı sunanlara teşekkür etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da konuşmasında, her geçen gün turizm kapasitesinin ve yatırımlarının arttığına değinerek sahip olunan potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Tatil planları yapanları ‘Bu Sene Mersin’ sloganıyla ilimize davet eden Kabahasanoğlu, 2017 yılının sektör açısından iyi geçmesini diledi.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Hamit İzol ise yaşanan turizm krizinden en fazla etkilenen illerden birinin Mersin olduğunu söyleyerek iç ve dış turizmin canlanması için önemli çalışmalar yapıldığının altını çizdi. Mersin’in gelecekte çok daha iyi bir seviyeye geleceğine inandığını ifade eden İzol, ülkemizin turizm alanında önünün açılmasını diledi. 

Konuşmaların ardından Turizm Haftası kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında yarışarak dereceye giren ilköğretim öğrencilerine ödülleri verildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA