Küçükbaş hayvancılığa Büyükşehir’den destek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Küçükbaş hayvancılığa Büyükşehir’den destek


 

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Mersin’de Kıl Keçisi Islahı Projesi” kapsamında ‘Damızlık Kıl Keçisi Tekesi Dağıtım Töreni’ düzenlendi. Törende; 237 üreticiye toplam 910 adet Damızlık Kıl Keçisi Tekesi dağıtımı yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen törene katılım yoğun oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, 21. Dönem MHP Mersin Milletvekili Yalçın Kaya, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, Mersin Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Bektaş Şenay, Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, Damızlık Sığır Üreticileri Birliği temsilcileri, muhtarlar ile küçükbaş hayvancılıkla uğraşan çok sayıda üretici katıldı.

Törende, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan’ın konuşmasının ardından Başkan Kocamaz konuşma yaptı.

Karşılaştıkları pek çok zorluğa rağmen geçimlerini hayvancılıkla sağlayan üreticilerin sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade eden Kocamaz, “Bu sorunların başında ölü ve sakat doğumlar gelmektedir. Bir başka önemli sorun, çeşitli hastalıklar nedeniyle erken dönem kuzu ve oğlak kayıplarıdır. Sık karşılaşılan bir diğer sorun tedavi masrafları, işletme giderleri ve yeterli destek alamamaktan kaynaklanan yüksek üretim maliyetleridir. Koruyucu hekimliğin yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan hastalıklara bağlı kayıplar da üreticilerimizin belini bükmektedir. Tüm bunların doğal sonucu olan verim düşüklüğü de en temel sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bunların farkındayız” dedi.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin karşılaştıkları sorunlara yasaların izin verdiği ölçüde çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Tarım konusundaki bilinçlendirme çalışmalarımızı, hayvancılık alanında da yaygınlaştırarak genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Dağıtım yapılan damızlık tekeler için Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye olan üreticilerin yüzde 25 katkı payı yatırarak başvuru yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Yapılan değerlendirme sonucunda Tarsus’ta 89 üreticiye 371, Erdemli’de 80 üreticiye 268, Çamlıyayla’da 37 üreticiye 152, Merkez Mahallelerde de 31 üreticiye 119 adet olmak üzere 237 üreticiye toplam 910 adet Damızlık Kıl Keçisi Tekesi dağıtımı gerçekleştirildi. Tabii iş, sadece damızlık dağıtmakla bitmiyor. Damızlık teke dağıtımı yapıldıktan sonra teknik personellerimiz tarafından yapılacak saha çalışmaları ile işletmelerdeki tekelerin performans ve verim kayıtları titiz bir şekilde tutulacak ve izlenecektir” ifadelerini kullandı.(bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA