Mersin üstün! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin üstün!


 

Ligde son 7 haftaya girilirken, puantajda kritik yerde bulunan Elazığspor ile Mersin İdman Yurdu bugün, alt sıraları yakından etkileyecek maçta karşı karşıya gelecek.

ALİ ŞANLI

Anayasa Referandumu nedeniyle hafta sonu oynanmayan maçlar 18-19 ve 20 Nisan tarihlerinde oynanacak. Bu kapsamda bugün saat 16:00’da Mersin Stadyumu’nda oynanacak Mersin İdman Yurdu-Elazığspor maçını hakem Barış Şimşek yönetecek

ZOR DURUMDALAR

Son olarak 2012-2013 sezonunda Süper Lig’de birbirine rakip olan iki takım 3 sezon aradan sonra TFF 1. Lig’de ikinci kez karşı karşıya gelecek. 28’nci hafta maçları öncesinde ligin en çok gol yiyen takımı olarak dikkat çeken ev sahibi Mersin İdman Yurdu 24 puanla 17. Sırada yer alırken, konuk Elazığspor ise 29 puanla 13. basamakta bulunuyor.

Evkur Yeni Malatyaspor yenilgisinin ardından geçen hafta Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak çok kritik bir 2 puan daha kaybeden Elazığspor,  Lacivert-Kırmızılı rakibi karşısına 3 puan parolasıyla çıkacak.

Düşme potasında bulunan Mersim İdman Yurdu ise kritik maçtan 3 puanla ayrılıp umutlarını kalan haftalara taşımak isterken, son iki haftada kaybettiği 4 puanla Play-Off hedefinden uzaklaşan Elazığspor ise lige tutunabilmenin hesaplarını yapıyor.

Ligin ilk yarısında Elazığ’da oynanan maç öncesi Ogün Temizkanoğlu ile yollarını ayıran Elazığspor Teknik Direktör Bayram Bektaş’la çıktığı ilk maçta rakibini 3-0 mağlup etmeyi başarmış, karşılaşmada Elazığspor’un gollerini; Çağrı Ortakaya, Hakan Bilgiç ve Berk Yıldız kaydetmişti.

MAÇ TRTAVAZ’DA

Alt sıraları yakından etkileyecek iki takım arasındaki karşılaşma 19 Nisan günü saat 16:00’da başlayacak ve TRT AVAZ’dan yayınlanacak. 24 ve 29 puana sahip iki takım arasındaki zorlu maçı Trabzon Bölgesi Süper Lig Hakemlerinden Barış Şimşek yönetecek.

16.RANDEVU

6 puanı silinen Elazığspor ile 3 puanı silinen Mersin İdman Yurdu profesyonel liglerde bu maça kadar15 kez karşı karşıya geldi. İlk kez 1979-1980 Futbol Sezonunda 2. Lig’de karşı karşıya gelen ve son olarak 2012-2013 sezonunda Süper Lig’de rakip olan iki takım 16. Randevularına çıkacaklar.

Süper Lig’de de birbirine rakip olan iki takım arısında Elazığ’da oynanan maçta Elazığspor  1-0 ile kazanmıştı. Mersin’de oynanan karşılaşmada da gülen taraf Elazığspor olmuş 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. 16. Randevu öncesinde oynanan 15 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik alan Bordo-Beyazlı Temsilci, 6 maçta ise rakibine mağlup oldu. Atılan gollerde ise Akdeniz Temsilcisi Mersin İdman Yurdu 24-21 üstün durumda.

İSTATİSTİKLER

Mersin İdman Yurdu: Bu sezon 3 puanı silinen Mersin İdman Yurdu yediği 51 golle ligin en çok gol yiyen takımı olarak dikkat çekerken, 28. Haftaya 24 puanla 17. Sıradan giriyor.

Geride kalan 27 maçta 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 12 yenilgisi bulunan Kırmızı Şeytanlar, rakip fileleri 26 kez havalandırırken kalesinde ise 51 gol görmüş durumda. Evinde oynayacağı 14. Maç öncesinde 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alarak Mersin. İdman Yurdu 13 puan topladı. Taraftarı önünde 13 maçta 13 gol atan Levent Eriş’in takımı kalesindeki 19 gole engel olamadı. Lacivert Kırmızılı takımın en golcü oyuncuları ise 8 golü bulunan Bolivyalı forvet Ricardo Pedriel

Elazığspor: FIFA tarafından 6 puanı silinen konuk Elazığspor haftaya 29 puanla 13. Sırada giriyor. Geride kalan 27 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 yenilgi alan Bayram Bektaş’ın takımı 29 puan topladığı bu maçlarda attığı 33 gole karşılık kalesinde 31 gol gördü. Bu sezon 14. deplasmanına çıkan Bordo Beyazlılar daha önce oynadığı dış saha maçlarında 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgi ile 12 puan toplarken, dış sahalarda 12 gol kaydeden Elazığspor kalesinde 17 gole engel olamadı. Elazığspor’un en golcü oyuncusu isi devre arasında transfer edilen ve bu maçta forma giyemeyecek olan 7 golün sahibi Nijeryalı oyuncu Muhammed Kehinde.

MUHTEMEL 11’LER

Mersin İdman Yurdu Muhtemel Kadro: Nikolay Mihaylov, Mehmet Enes Sığırcı, Milan Mitrovic, Hakan Olkan, Gökhan Akkan, Mahmut Metin, Nurullah Kaya, Emrah Özyaylaz, Güven Varol, Melih Gökçek, Ricardo Pedriel -Teknik Direktör: Levent Eriş

Elazığspor Muhtemel Kadro: Çağlar Şahin Akbaba, Onur Güney, Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Çağrı Ortakaya, Mehmet Yiğit, Hakan Bilgiç, Hamidou Traore, Murat Kayalı, Youssef Yeşilmen, Wellington Tom, Lamine Diarra-Teknik Direktör: Bayram Bektaş. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA