BAŞKAN KOCAMAZ DOLMUŞLARI AZALTMAK İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN KOCAMAZ DOLMUŞLARI AZALTMAK İSTİYOR


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, meclis üyelerinden destek isteyerek “Kentteki minibüs ve dolmuş sayısını azaltmak zorundayız” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin trafiğine entegre edilen otobüs sayısının artırılması Mersin’deki trafik sorununu daha da büyüttü. Minibüs sayıları ile birlikte kentteki toplu taşıma aracı sayısı 1440’a ulaştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Nisan ayı ikinci birleşiminde de trafik sorunu gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, meclis üyelerine yaptığı konuşmada belediye otobüsü sayısını artırdıklarını açıklayarak; minibüs ve dolmuş sayılarının azalması gerektiğini belirtti. 

“TOPLU TAŞIMAYA YÖNELMELİYİZ”
Mersin’deki trafik sorununun geçmişte yapılan hatalar nedeniyle bugüne geldiğini ifade eden Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmanın büyük bir bölümünde kentteki toplu taşıma araçlarındaki sayı artışına dikkat çekti. Kocamaz, “Yüksek bir yere çıkıp o yoldan geçen araçlara baksanız toplu taşıma araçlarının dışında hiçbir şey görmezsiniz. Biz belediyeye göreve geldiğimizde belediyenin 90 tane toplu taşıma aracı vardı. Bunların 60 tanesi çalışıyor 30 tanesi arızalıydı. Biz öncelikli olarak bu arızalı araçları ayağa kaldırdık. Sonra 111 tane araç takviyesi yaptırdık. Tarsus’ta daha önce belediyeye kazandırdığımız araçlar vardı. O araçlarda Mersin’deki araçlara ilave edilerek toplamda 232 araç filomuz oluştu. Ancak bu sayı bu kente yetmiyor. Alan genişledi ve Mersin sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşlar bizden hizmet istiyor. Bugün Büyükşehir Belediyesi Taşucu’na kadar, yaylalara kadar araç gönderiyor. Mümkün olduğu kadar araç sayısını artırıp minibüs sayısını azaltmak zorundayız. Bu konuda hepinizden destek bekliyoruz. Dolmuşlar, minibüsler bir araya gelecekler makul bir seviyeye bu araçların sayısını çekeceğiz. Mersin’in trafik yükünü azaltacağız. Bunlardan daha önemlisi de raylı sistemi bir an evvel Mersin’e kazandırmamız gerekiyor” diye konuştu.     


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA