83’LÜK NİNEDEN ‘HAYIR’ AÇIKLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

83’LÜK NİNEDEN ‘HAYIR’ AÇIKLAMASI


 

Mersin’de oy kullanan 83 yaşındaki Naciye Özdal yaptığı açıklamada ülkeye daha fazla şehit gelmemesi için hayır oyu kullandığını açıklarken, 92 yaşında olan Ali dede ise attığı oyunun kendinde kalacağını ancak referandumun tüm ülkeye hayırlı geleceğine inandığını vurguladı.

Mehmet Nabi Batuk

Akdeniz İlçesi; Bahçe ve Barış Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Sistemi içerikli Anayasa Değişikliği Referandumu için Mersin’in en eski okulu olan Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi’nde kurulan sandıklarda oy kullandı. Söz konusu bölgede oy kullanmaya gelen vatandaşlar arasında yaşlı nüfusunun yoğun olduğu dikkat çekerken, 83 Yaşındaki Naciye Özdal ile 92 yaşındaki Ali Özdal çifti oy kullanma işleminin ardından referandum sürecindeki izlenimlerini gazetemize anlattı. 

“HAYIR ÇIKMASINI İSTİYORUM; EVET ÇIKMASIDA NEYMİŞ”
Yaşlı olmanın güzel olduğunu ve torunlarının da büyüdüğü için çok mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan 83’lük nine çok önemli açıklamalarda bulundu. Gençlik yıllarında çok acılar çektiklerini ifade eden 83’lük Naciye nine, “Biz zamanında çok çektik. Açlığı, savaşı, her şeyi yaşadık. Ama artık iyiliğin çıkmasını istiyorum. Vatanımız, milletimiz, Atatürk’ümüz dik kalsın başka bir şey istemiyoruz. Atatürk bizi her şeyden kurtardı ama bugün çocuklarımız ölüyor. Her gün bir sürü babayiğitlerimizi kaybediyoruz. Askerlerimize bir şey olmasın istiyoruz. Her gün televizyonlarda diyorlar 10 tane 20 tane kaybediyoruz. Bunlara günah değil mi? İlla bir askere gidecekse kendi oğullarını yollasınlar. Onun dışında bahçelerde malı yetiştiriyoruz ama artık satamıyoruz. Benim bahçelerim hep meyveyle doldu ama bugün 50 Kuruş cebime girmedi. Her dönem 20 ile 30 Bin Lira arasında masraf ediyoruz artık bize bir Lira gelmiyor. Ben referandumda hayır çıkmasını istiyorum. Evet çıkması da neymiş. Ben Atatürk’ümün çıkmasını istiyorum. Ben bize ekmek verilenin çıkmasını istiyorum” diye konuştu. 

“NEREYE OY ATTIĞIMIZ BİZDE KALSIN; HER ŞEYİN HAYIRLISI”
92 yaşındaki çiftçi Ali Özdal ise kullandığı oyu açıklamak istemediğini ancak referandumda çıkacak sonucun ülkeye hayır getireceğini söyledi. 92’lik Ali dede, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah devletimizi ve milletimizi galip eylesin. Atatürk’ümüzü ve bayrağımızı kalıcı olarak görmek istiyoruz. Nereye oy attığımız bizde kalsın; Allah her şeyin hayırlısını versin. Allah bu vatan için her şeyin hayırlısını versin. Milletimize, askerimizi diğer güvenlik kuvvetlerimize Allah zeval vermesin.” Son olarak seçimlerde oy kullanmayan vatandaşlara çağrı yapan 83’lük Ali dede, “Herkesin mutlaka seçimlerde oy kullanması gerekiyor. Bu bir vazifedir. Sadece bu seçimle ilgili değil önümüze gelecek seçimlerde de herkes gidip oylarını kullansın” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA