ENGELLİLER TRANSFER ARAÇLARI İLE OY KULLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENGELLİLER TRANSFER ARAÇLARI İLE OY KULLANDI


 

Vatandaşların en temel haklarından biri olan oy kullanmalarını sağlamak için tüm imkânlarını seferber eden Mersin Büyükşehir Belediyesi ağır engelli vatandaşları unutmadı.

Ağır engelli bireylerin kendi imkânları ile oy kullanmaya gidemediği gerçeğinden yola çıkarak hareket eden Büyükşehir Belediyesi talep üzerine halk oylamasının gerçekleştirildiği gün engelli bireyleri transfer araçları ile evlerinden alarak oy kullanacakları ilgili merkezlere kadar götürdü.

Engelli bireyleri oy kullanacakları sandığın başına kadar eşlik eden Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından, oy kullanma işlemi bittikten sonra engelli bireyler evlerine geri götürüldü. Transfer aracı ile ağır engelli ve görme engelli 8 bireye hizmet veren Büyükşehir Belediyesi bu hizmeti ile engelli bireylerin vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini sağlamış oldu.
Ayaklarında problem olduğu için yürüme güçlüğü çektiğini söyleyen Şadiye Çelik, “ Ben bu hizmet için çok teşekkür ederim. Benim tekerlekli sandalyem yok. Oy kullanmaya giderken çok zahmet çekecektim. Ama sağ olsun Büyükşehir Belediyesi bir telefonla geldi. Beni evimden aldı. Oy kullanacağım sandığa kadar götürdü. Oyumu kullandım şimdi tekrar evime bırakacaklar. Çok güzel bir hizmet. Allah razı olsun” dedi.
Antalya’da yaşadıklarını ve Mersin’e kısa süreliğine geldiklerini ifade eden Refakatçi Nuran Çelik, “Biz Antalya’da oturuyoruz. Mersin’e kısa süreliğine geldik. Annemi oy kullanmaya götürmek için Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Kapımıza kadar geldiler aldılar bizi. Keşke her belediye de böyle bir hizmet olsa. Bu hizmet için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Büyükşehir engellilere yönelik hizmetlerini takdir ettiğini ve çevresindeki herkese mümkün olduğunda duyurmaya çalıştığını söyleyen refakatçi Aykut Özen, “Benim annem yatalak hasta. Nasıl oy kullanmaya götüreceğiz diye düşünüyorduk. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir hizmeti olduğunu biliyordum. 444 2 153’ü aradım. Sağ olsunlar geldiler bizi aldılar. Annem oyunu kullandı. Şimdi de evimize tekrar bırakacaklar. Ben Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza tüm hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Büyükşehir Belediyesi çalışıyor” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA