VALİ ÇAKACAK VE BAŞKANLAR OYLARINI KULLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ ÇAKACAK VE BAŞKANLAR OYLARINI KULLANDI


 

Mersin’de belediye başkanları ve Vali Özdemir Çakacak oylarını kullandı.

Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, “Anayasa Değişikliğine İlişkin Halk Oylaması” çerçevesinde oy kullandı.
Gazipaşa Ortaokulu’nda 1114 no.lu sandıkta gerçekleşen oy verme  işleminin ardından bir açıklama yapan Vali Çakacak, Eşi ile birlikte vatandaşlık görevlerini yerine getirerek oy kullandıklarını kaydetti. Vali Özdemir Çakacak, Halk Oylaması kapsamında Mersin’de 1 milyon 246 bin 180 seçmenin oy kullanacağına dikkat çekerek; seçmenlerimizin halk oylaması boyunca sandıklara rahatlıkla ulaşabilmeleri ve hür iradeleriyle hiç bir baskı altında kalmadan oylarını kullanabilmeleri amacıyla; il merkezinde Vali Yardımcısı, ilçelerde ise Kaymakamlar başkanlığında Seçmen Koordinasyon Harekat Merkezleri oluşturulduğunu ve oy kullanılacak tüm binalarda gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade etti. Vali Çakacak: “Seçimler ve halk oylamaları birer demokrasi şölenidir, huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi arzulanır. Biz de Valilik olarak huzur ve güven ortamının temini için gerekli tüm çalışmaları yaptık” dedi. Vali Özdemir Çakacak, Gazipaşa Ortaokulu’na oy kullanmak için gelen vatandaşlarla da yakından ilgilenerek bir süre onlarla sohbet etti. 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, anayasa değişikliğine ilişkin yapılan halk oylamasında oyunu kullandı.

Eşi Pakize Turgut ile birlikte Silifke Atatürk Ortaokulu’na gelen Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, 1099 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Vatandaşlarla sohbet ederek, sandık görevlilerine kolay gelsin ziyareti gerçekleştiren Başkan Turgut, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, “Vatandaş olarak bazı görevlerimiz var. Vergilerimiz vermek ve erkeklerin askerliğini yapması gibi… Oy kullanmakta bizim vatani bir görevimiz. Bunu yapmanın huzuru içerisindeyim. Bütün vatandaşlarımızın bu görevini yerine getirmesi gerekiyor.

Katılımın yüksek olması bizleri memnun etti. Sonuç ne olursa olsun ister evet ister hayır olsun yarın sabah birlik ve beraberlik içerisinde el ele yaşamaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Vatanımız tek, milletimiz tek, bayrağımız tek… Buda bizim birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamızın bir sonucu… Bu inşallah hep böyle devam edecektir. Vatandaşlarımızın hem ülkenin hem de çocuklarının geleceği için en doğru kararı vereceğine inanıyor, oylarımızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, anayasa değişikliğine ilişkin yapılan halk oylamasında oyunu kullandı.

Eşi Aydan Tuna ve Annesi Cennet Tuna ile birlikte oyunu kullanacağı Yalınayak İlkokuluna öğlen saatlerinde gelen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, vatandaşlarla da sohbet etti. 2253 nolu sandıkta oyunu kullanan Başkan Tuna, yapılan halk oylamasının Türk Milleti’ne hayırlı olmasını diledi.

Seçimlerin demokrasilerin bayramı olduğunu belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Sandık elbette ki demokrasilerin bayramıdır. Bu seçim olur, referandum olur ama bir şekilde milletin iradesinin sandığa yansıması olur. Cumhuriyet tarihinin anayasal anlamda belki de en farklı, kökten değişiklik yapılacak olan bu referandum sürecini; millet bugün kendi iradesini sandığa yansıtmak suretiyle sonuçlandıracak. İnşallah sonuç bu milletin hayrına olur diye ümit ediyorum. Bizde oyumuzu kullandık. Vatana, millete ve geleceğimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (bülten)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA