Kadınlar yine dışlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınlar yine dışlandı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde encümen ve komisyonu üyeleri seçiminde kadınlara yer verilmedi. Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda bile kadın meclis üyeleri azınlıkta kaldı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayının 3. Birleşim toplantısını Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirdi. İdare tekliflerine ait 7, komisyon raporlarına ait 29 olmak üzere toplam 36 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısında ayrıca 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 15. ve 16. Maddeleri ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24. ve 33. Maddeleri ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 20. ve 21. Maddeleri gereğince Belediye encümen üyeleri ile 14 ihtisas komisyonunun üyeleri yeniden seçildi. Özellikle Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelerinin 5’e 2 oranında erkeklerden seçilmesi ise yok dedirtti.

CHP’NİN OYLARI MHP’YE GİTTİ
Mersin Büyükşehir Belediye encümenliği seçimine MHP; “E. Fevzi Köksal, Mehmet Topkara, Hikmet Koç, Sedat Yeğiner, Ömer Özcan” listesi ile AKP; “Abdurrahman Çokgünlü, Lokman Eren, Ali Can, Abdullah Yaşar ve Mübir İşler” listesi ile girdi. Meclis üyeleri arasında yapılan oylama işleminin ardından bazı CHP’lilerin oylarını alan MHP listesinde yer alan E. Fevzi Köksal, Mehmet Topkara, Hikmet Koç, Sedat Yeğiner, Ömer Özcan yeni Belediye Encümeni üyeliğine seçildi. Listedeki MHP’li üyelerden “E. Fevzi Köksal 42, Mehmet Topkara 49, Hikmet Koç 50, Sedat Yeğiner 45, Ömer Özcan 32 oy alırken AKPli encümen adayları;  Abdurrahman Çokgünlü 13, Lokman Eren 13, Ali Can 12, Abdullah Yaşar 16, ve Mübir İşler 12” oy aldı. Encümen üyeliği seçimlerinde kullanılan 7 oy ise boş çıktı.

FETÖ’DEN YARGILANAN SANAL, YENİ ENCÜMEN LİSTESİNDE YER ALMADI
Yeni Belediye Encümenleri arasında Hikmet Koç, yerini korurken Celil İbrahim Ersin, Yüksel Vatan, Veli Şahman ve Mehmet Özgür Sanal’ın yerine E. Fevzi Köksal, Mehmet Topkara, Sedat Yeğiner, Ömer Özcan seçildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen FETÖ yapılanması ve İhaleye fesat karıştırma soruşturmaları kapsamında savcılığın talimatı üzerine gözaltına alınan ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere serbest bırakılan daha sonrada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan MHPli meclis üyesi Mehmet Özgür Sanal’ın tekrar Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümen adaylığı listesine dahil edilmemesi ise dikkat çekti.

KOMİSYONLARDA KADIN MECLİS ÜYELERİ NEREDEYSE YOK SAYILDI
Belediye Encümen üyelerinin seçimin ardından 14 Belediye Komisyonu’nun seçimine geçildi. Komisyon Üyelerinin daha önceden parti grupları arasında anlaşılarak belirlenmesi nedeniyle oyalama kısa süre içinde tamamlanırken 14 Meclis Komisyonundan kadın adaylar sadece 5 komisyonda yer bulabildi. Geriye kalan 9 meclis komisyonunda ise kadın meclis üyelerine yer verilmedi. Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda bile kadın meclis üyeleri 2’ye 5 oranı ile azınlıkta kaldı. Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na Kadın Meclis üyelerinden MHP’li Berna Bahar Neara ile CHP2li Derya Özinç seçilirken Erkek Meclis üyelerinden MHP’li Yusuf Özaydın, Sedat Yeğiner ile Ergün Özdemir, CHPli Ali İlhan Ayhan ve AKPli Hakan Yükselgüngör seçildi.

SATIŞ KOMİSYONLARI ÜYELERİ DE BELİRLENDİ
Öte yandan Meclis Toplantısı’nda 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’un 90. Maddesi uyarınca oluşturulacak Satış Komisyonlarında 1 yıl süre ile görev yapmak üzere işarı oylama ile 1 asıl, 1 yedek üyenin seçimi de yapıldı. İstiklal Vergi Dairesi’ne Asıl Üye Hikmet Koç, Yedek Üye Yahya Yılmaz, Uray Vergi Dairesi’ne Asıl Üye Haydar Arıcan, Yedek Üye Raci Aydın, Liman Vergi Dairesi’ne Asıl Üye Münür İşler, Yedek Üye Kadir Canlı seçildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA