Bu vebal kimin? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu vebal kimin?


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP, HDP ve MHP’li meclis üyeleri arasında Nükleer Santral tartışması yaşandı. CHP’li meclis üyeleri plana hayır oyu verdiklerini söylerken, HDP’li meclis üyeleri ise plana nükleer santral şerhi koyarak evet dediklerini belirtti. MHP’li Başkan Kocamaz ise “yetk

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Kasım ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyelerinin tüm itirazlarına ve protestolarına rağmen 1/100 binlik Çevre Düzenleme Planı MHP’li ve AKP’li oyları ile geçmişti. Planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmesinden 6 ay sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Nükleer Santral alanı tartışması yeniden alevlendi. HDP’li Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Güler, meclis olarak Nükleer santral alanını planın dışında tutmalarına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Nükleer Santral alanını Çevre Düzeni Planı’na eklediğini söyledi. CHP’li meclis üyesi Derya Özinç, ise çevre düzeni planı çalışmalarında Nükleer Santral alanının siyasal rant alanına dönüştürüldüğünü öne sürerken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da kıyıların Büyükşehir Belediye yetkisinde olmadığı savunmasını yaptı.

 CHP OLARAK AÇILAN DAVAYA DESTEK VERECEĞİZ

Mersin Çevre Düzeni Planı çalışmalarının başında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın meclis gündeminde nükleer santrale karşı önemli kararlar çıkarttığını ve bireysel dava açtığını hatırlatan CHP’li Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Derya Özinç, yaptığı konuşmada “Rusya krizinin ardından bir şeyler oldu ve Akkuyu konusunda düğmeye basıldı. Daha önce Mersin halkı adına karar verdiğimiz ve halkı düşünen tavrımızın devamı sağlanmadı. Bugün sormak istiyoruz ne oldu da bu aşamaya gelindi.  Fakat o günlerde bunun siyasi bir ranta çevrildiğini ve yetkinin bakanlıkta olduğu açıklanarak 1/100.000’lik çevre planını meclisten geçti. Biz bunu hala kabul etmiyoruz. İçimiz hala cız ediyor. Mersin Çevre ve Doğa Derneği şuan askıda olan Mersin Çevre Düzeni Planı ile ilgili dava açacağını duyduk. Biz de bu davada Cumhuriyet Halk Partisi olarak Mersin halkının geleceği konusunda torunlarımızın geleceği konusunda mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.      

BİZ NÜKLEERİ SONRADAN EKLEYECEĞİZ DEMEDİK

2016 yılının Kasım ayındaki meclis toplantısında 1/100.000’lik çevre planının Nükleer santral alanın planın dışında bıraktıklarını ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın plana nükleer santral alanını tekrar eklediğini ifade eden HDP’li Meclis Üyesi Mustafa Güler, “Biz görüşmelerde bu alan bakanlığın yetkisindedir kararı alırken planın tekrar ayrılmasını istedik ve sonradan ekleyeceğiz demedik. Bunlara rağmen bu planda Akkuyu; nükleer alanı olarak onaylanmış” dedi. 

BAŞKANDAN YETKİMİZ YOKTU SAVUNMASINA DEVAM

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ise eleştirilere karşı verdiği yanıtlarda “Bizim aldığımız kararda Nükleer Santral ile ilgili hiçbir ibare yok. Neden yoktu çünkü kıyılarımız ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi yoktu” cümlelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA