Medyanın, demokrasi için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Elvan, toplumun haber alma hakkı adına medyanın değeri ölçülemeyecek bir hizmeti gerçekleştirdiğini söyledi.
16 Nisan'da yapılacak olan referandumun bir genel seçim olmadığını vurgulayan Elvan, dolayısıyla siyasi düşüncesi ne olursa olsun bu meselenin bir siyasi parti meselesi değil, bir memleket meselesi olduğunu belirtti. O nedenle herkesin bu konuya duyarlılığının son derece önemli olduğuna işaret eden Elvan, yapılacak değişikliklerle ilgili bilgi aktardı.
"BU BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL, SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİDİR"
Yeni anayasa değişikliği ile 'Türkiye'de bir rejim değişikliği olacağı' yönündeki iddialara yanıt veren Elvan, "Bu bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir. Egemenliğin kullanımında herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Aksine yasama, yürütme ve yargı erkinde, egemenliğin hakkı tamamıyla milletimizdedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1923'te kuruldu, Allah'ın izni ile de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kalacaktır. Rejim değişikliği yapıyor dedikleri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi rejime sahip çıkmak için, demokrasiye sahip çıkmak için, ülkemize, milletimize, bayrağımıza sahip çıkmak için tüm milletimize seslenerek, milletimizin sokakları, caddeleri, havaalanlarını doldurmalarını istemiştir. Ve milletimiz bir bütün olarak ayağa kalkarak, rejimimizi Cumhurbaşkanımızla birlikte korumuştur ve demokrasimizin devam etmesini sağlamıştır" diye konuştu.
"HALEN HALKIN TERCİHİNDEN KORKANLAR VAR"
'Rejim değişikliği' diyenlerin, geçmişte neler yaptıklarına bakmalarını isteyen Elvan, demokrasiyi 'hayır' diyerek güçlendireceklerini söyleyenlerin, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı seçiminde 357 oy almasına rağmen Anayasa Mahkemesine gittiklerini hatırlattı. CHP'nin, anayasa ve hukuku çiğneyerek, halkın temsilcilerinin seçmiş olduğu cumhurbaşkanının önünü kesmeye çalıştıklarını kaydeden Elvan, "Ama Sayın Gül'den öncesi cumhurbaşkanları kaç oyla seçildi hatırlıyor musunuz? 244, 250, 260 o civarda. Bu mudur demokrasi anlayışı. Bu vesayet değil de nedir? Öyle demokrasi kültürü kolay gelişmez. Zihnimizde onun gelişmesi gerekiyor. Halen maalesef o bulanık zihinlerde, demokrasi konusunda tereddütleri olan var. Halen halkın tercihinden korkanlar var. Halen halkın seçecek olduğu hükümet veya meclisin üzerinde bir vesayet organı oluşmasını isteyenler var. Biz diyoruz ki, halkın üzerinde başka bir güç olamaz" ifadelerini kullandı.
'TEK ADAMLIK' İDDİALARI
'Tek adamlık' iddialarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Elvan, şunları kaydetti:
“Ne deniyor? Efendim bir gecede 80 milyon adına bir kişi karar verecekmiş. Gerçekten öyle mi? Bunu ifade edenler ya anayasadaki değişikliği okumamışlar ya da milleti yanıltma yönünde yalan üzerine inşa edilen bir kampanya yürütüyorlar. Yeni anayasa değişikliği ile halkın yüzde 50'sinden fazlasının oy vereceği bir cumhurbaşkanının seçilmesi ve bu cumhurbaşkanının hükümeti oluşturması. İstediği her şeyi yapabilecek mi? Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Verilen yetki sadece yürütmeye yöneliktir, icraata yöneliktir, bakanlıkların işleyişine yöneliktir. Geçmişte 40 yılda yaşanan değişim, bugün bir ayda yaşanıyor. Dolayısıyla hızlı hareket edebilen, esnek, dinamik ve anında karar verebilen hükümetlere ihtiyaç var. Bu olmadığı takdirde, değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmek mümkün değil.” (bülten)