Akdeniz’de izinsiz ilanlar hakkında suç duyurusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de izinsiz ilanlar hakkında suç duyurusu


 

Akdeniz Belediyesi, seçim kurulundan izin alan partilerin dışında açık hava ilan panolarında yer alan siyasi ilanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, 16 Nisan’da Türkiye Anayasa Değişikliği Referandumu yapılacağını anımsatarak, “Söz konusu referandum ve buna ilişkin siyasi parti çalışmalarının, seçimlere ilişkin yürürlükteki kanun ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılması zorunludur. Bu bağlamda, Akdeniz İlçe Seçim Kurulunun, 13.03.2017 tarih ve 2017/25 Sayılı karar yazısında, İlçemiz sınırlarında yer alan açık hava ilan ve reklam panolarından Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisinin yararlanmak istedikleri, diğer siyasi partilerin ise süresi içerisinde talepte bulunmadıkları belirtilmektedir. Açıklanan nedenle, İlçemiz sınırları içerisinde muhtelif açık hava ilan panolarında yer alan ve süresi içerisinde İlçe Seçim Kuruluna talepte bulunmayan siyasi partilerin referanduma ilişkin ilanları, 26.04.1961 gün ve 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 61'inci Madde hükümleri çerçevesinde ve Akdeniz İlçe Seçim Kurulu ile yapılan yazışma ve görüşmeler neticesinde kaldırılmış, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve diğer yasal işlemler başlatılmıştır” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA