“Eşit muamele istiyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Eşit muamele istiyoruz”


 

Mersin’de Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi üyesi gaziler son zamanlarda gaziler arasında ayrım yapılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, “Kore Gazisi 608 TL, 15 Temmuz Gazisi 3 bin 500 TL alıyor. Biz de bu ülkenin gazisiyiz eşit muamele istiyoruz” diye tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Mersin’de referandum çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Eski kültür bakanı İstemihan Talay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret edip, sorun ve taleplerine kulak verdi. Burada gaziler adına konuşan ve bir takım sorunlarını dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Kemal Cındız, gazilerin ‘Gazi’ ayrımından rahatsız olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili mecliste kanun teklifi verdiklerini kaydeden CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, teklifin iktidar partisinin oyları ile ret edildiğini dile getirdi.

“GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPILIYOR”

Gaziler sadece seçim dönemlerinde ve özel günlerde hatırlandığını, gazilerin bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti. “Biz gaziler arasında 15 Temmuz Gazileri ya da Güneydoğu Gazileri diye ayrım yapılmasını istemiyoruz” diyen Cındız, “15 Temmuz gazileri var evet ama cephede savaşmış gazilerimiz var. Mademki aynı memlekette yaşıyoruz aynı şartlarda yaşamak istiyoruz. Madem hepimizin gazi unvanı o zaman eşit muamele görmek istiyoruz. Biz Kıbrıs, Kore Gazileri 608 lira alıyor, 15 Temmuz Gazileri 3 bin 500 lira, 280 bin lira verip eve aldılar. Sayın başbakanla görüşmemizde gaziliği tarif ettim. Gazilik bu şekilde olmaz, gazi savaşa gidecek, bir ordu ile çarpışacak. Gazi sözü ‘Gaza’dan gelir. Siz uçakla vurulana gazi diyorsunuz, tankın önüne çıkana gazi diyorsunuz buna bir çözüm bulalım dedim, herkesin elini sıktı masada benim elimi sıkmadı” dedi.

“KURŞUN SIKMADAN GAZİ İLAN EDİLDİLER”

Kurtuluş savaşında savaşan bir gazi ise, “Kurtuluş savaşında süngü ile savaşıp geldik gazi olduk 600 lira alıyorum ama adam burada tankın önüne çıktı, kurşun sıkmadan gazi ilan edilip 3 bin 500 lira maaş alıyor. Bu ayrımcılığı kabul etmiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA