“16 Nisan’da demokrasi kazanacak” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“16 Nisan’da demokrasi kazanacak”


 

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “16 Nisan’da korku değil hak, adalet ve demokrasi kazanacak” dedi.

Hâkimiyetin kayıtsız şartsız tek adama bırakılmasına, kuvvetlerin tek adamın nefsinde toplanmasına asla izin vermeyeceklerini açıklayan CHP’li Başkan Bünyamin Uçar, “Yargının siyasallaşmasına, parti devletine, tek adamı koruma kanunu diyebileceğimiz bu düzenlemeye, ahbap çavuş düzenine ve hukuk devletinden keyfi yönetimden geçişe 'HAYIR' diyoruz" diye konuştu.

CHP’li Uçar, “15 yıldır bu ülkeyi yönetenler, 'Beka meselesi vardır'  diye bir gerekçe öne sürüp, Türkiye'nin kurtuluşunu tek adam rejiminde gördüler. Milletin önüne bir anayaşa değişikliği getirdiler. Türkiye'nin bugün ihtiyacı tek adam rejimi değildir. Türkiye'nin bugün  ihtiyacı daha çok hukuktur, daha çok demokrasidir, daha çok fırsat eşitliğidir. Türkiye'de beka sorunu vardır, yoktur. Bunu bir kenara koyalım ama başta Cumhurbaşkanı ile MHP liderinin bir beka sorunu olduğu ortadadır” dedi.

“16 NİSAN’DA TÜRK MİLLETİ KAZANACAK”

16 Nisan'da referandumda 'evet' çıkması durumunda ülkede kutuplaşmaların yaşanacağını savunan Uçar, "16 Nisan'daki referandumda evet çıkarsa bugünkü işsizlik, ötekileştirme, kutuplaşma, gerginlik devam edecek. 'Hayır' denirse kutuplaşma yerine kucaklaşma, ötekileştirme yerine bir helalleşme ve herkesin birbirine saygı duyması ve parlamenter sistemin güçlenmesi anlamına gelir. Biz bunu vaat ettiğimiz için dilimiz yumuşak. 16 Nisan gecesi 'hayır' çıktığında davul zurna çaldırmayacağız. Kimse bizim taşkınlık yapmamızı beklemesin. Çünkü bizim mesajımız 16 Nisan'da 'hayır' çıkarsa biz kazanmayacağız. 'Evet' diyen vatandaşta kaybetmeyecek. 16 Nisan'da 'hayır' çıkarsa demokrasi kazanacak, halk kazanacak, millet kazanacak ve kucaklaşma kazanacak. 'Hayır' çıkmaz ise kutuplaşma kazanacak. Bu ortamı geren her türlü ifadeye karşıyız. 'Hayır diyenler teröristtir' diyen yaklaşım, AKP'nin kendi seçmeni üzerinde de rahatsızlık yaratıyor. Bunların kimseye faydası yok" diye konuştu.  (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA