“Mersin’de ‘Hayır’ oranı yüzde 70” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mersin’de ‘Hayır’ oranı yüzde 70”


 

Referandum çalışmaları kapsamında temaslarını sürdüren deneyimli siyaset adamı eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Mersin’de yüzde 70 ‘Hayır’ oyu çıkacağını söyledi.

SONER AYDIN

Mersin’de ilçe ilçe mahalle mahalle gezerek referandum çalışması yürüten eski Kültür Bakanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı İstemihan Talay referandum nabzını gazetemize değerlendirdi.

"HAYIR’ EĞİLİMİ YÜKSELİYOR”

Mersin’de ‘Hayır’ dalgasının giderek yükseldiğini kaydeden eski bakan Talay, yüzde 65-70 oranında ‘Hayır’ oyu çıkacağını, Türkiye genelinde ise ‘Hayır’ oranının yüzde 55’in altına düşmeyeceğini belirtti. “Mersin’de çok büyük bir oranda ‘Hayır’ oyu bekliyoruz” diyen eski bakan Talay, “Mersin’in bütün ilçelerini, köylerini karış karış dolaştım. ‘Evet’ diyen ya da ‘Hayır’ diyen kesimlerle birlikte oldum ve aldığım izlenim bu oranın yüzde 70 ‘Hayır’ yönünde çıkacağı. Öte yandan yine Türkiye’nin her tarafından gelen bilgiler var. Kamuoyu yapan arkadaşlarımızla birebir gerçekleştirdiğim görüşmeler var. Onlardan aldığım izlenim de Türkiye ölçeğinde yüzde ‘Hayır’ın 55’in altına düşmeyeceği bir görüntü var. Zaten iktidarın kamuoyu yoklamalarını açıklamamak gibi bir yola gitmeleri ‘Evet’ oylarının yüzde 45’lerde olduğunun bir somut bilgisi diye düşünebiliriz. 

“MHP’DE TEPKİSEL ‘HAYIR’ OYLARI ÇIKACAK”

Mersin’de MHP üst yönetimi ile tabanı arasında bir ayrışma olduğunu kaydeden eski bakan Talay, “Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin uzun bir süre AK Parti hükümetini eleştirdikten sonra onlarla işbirliği yaparak, böyle bir süreci başlatmış olması MHP tabanında bazı tepkilerin oluşmasına neden oldu. MHP’yi yüzde 14 oy alan bir parti olarak düşünürsek en az yüzde 9-10 oranında bir ‘Hayır’ oyu çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“HAYIR’ ÇIKARSA TÜRKİYE RAHATLAYACAK”

Referandumda ‘Hayır’ oyu çıkması halinde Türkiye’nin rahatlayacağını tespitinde bulunan eski Bakan Talay, “Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Meclis kendi çalışmalarını yapmaya devam edecek ve toplum da bu gelişmelerden mutlu olacaktır. ‘Evet’ oyu çıkması Türkiye’de bir kargaşaya neden olacaktır. Bütün sistem Allah bullak olacak. Zaten 3 aydan beri hiçbir devlet dairesinde, yargıda işler doğru düzgün yürümüyor, işle bekliyor. ‘Evet’ çıkması haline bu bekleme devam edecek. Çünkü birçok kanunda değişiklikler yapılması gerekecek. O nedenle ‘Hayır’ oyu Türkiye için rahatlatıcı, vatandaşlar için de mutluluk verici bir gelişme olarak ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA