Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında


 

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172’nci yılı, Mersin’de düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, protokol üyeleri ve emniyet mensupları katıldı. Bakan Elvan’ın tören mangasını selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Vali Çakacak, günümüzde bir devletin gücünü ve gelişmişliğini gösteren en önemli unsurların başında, vatandaşların güvenliğini ve kamu düzenini sağlamadaki başarısının geldiğini belirtti. Vatandaşlarının güvenlik endişesi taşımadan yaşamını huzur içerisinde sürdürmesi, geleceğe güvenle bakmasının bir devleti güçlü kılan en temel unsurların başında geldiğini ifade eden Çakacak, bu kamusal hizmetin önemli bir parçası olan Türk Polis Teşkilatı'nın, 172 yıldır içinde bulunduğu koşulların zorluğuna aldırmadan üzerine düşen sorumluluğu başarıyla yerine getirdiğini kaydetti. Çakacak, “Polis teşkilatımız, kurulduğu günden beri milletimizin huzuru, asayişin temini ve devletimizin güvenliği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canla başla hizmet vermektedir. Polis teşkilatımızın bundan sonra da kendisine verilen görevi yerine getirmede aynı özveriyi göstereceğine ve başarılı çalışmalarına devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Emniyet ve asayişin, huzur ve güvenin tesis ve devamı için mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşımızın hizmetinde bulunan emniyet mensuplarımızın Polis Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

“POLİS CANINI FEDA ETMEKTEN ÇEKİNMİYOR”

İl Emniyet Müdürü Şahne ise polis teşkilatının toplumda huzuru ve düzeni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, hukukun üstünlüğü ve devlet otoritesini sağlamak gibi çok önemli ve hayati görevler üstlendiğini söyledi. Şahne, “Polis teşkilatı bu gayeyle de çağdaş ülkelerin kullandığı araç, gereç ve yöntemleri kullanarak hukuk çerçevesinde yasaların kendisine verdiği yetki ve sorumluluğun bilincinde cesaret ve fedakarlıkla gece gündüz demeden görevlerini yapmakta, devletin bekası, milletin huzur ve güveni için gerektiğinde canın feda etmekten çekinmemektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çocuk Polisi Halk Oyunları Ekibinin bir gösteri sunduğu törende, liseler arası düzenlenen “Madde Bağımlılığı” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Bakan Elvan ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Törende, resim yarışmasında mansiyon ödülü alan down sendromlu öğrenci Ayla Sökemen'in sempatik tavırları, protokol üyeleri tarafından alkışlandı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA