Emekçilerden yağmur altında KHK tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekçilerden yağmur altında KHK tepkisi


 

KESK Mersin Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle görevinden ihraç edilen emekçilerin işlerine geri dönmesi için bir kez daha çağrıda bulundu.

SONER AYDIN

Mersin’de her hafta “İşimizi geri istiyoruz” çağrısıyla bir araya gelen KESK Mersin Şubeler Platformu bileşenleri, yağmura rağmen Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelerek Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işten çıkartılan kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi için taleplerini yineledi. Çok sayıda STK temsilcisinin destek verdiği eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Mahmut Toğrul’da katıldı. Emekçiler adında açıklamayı yapan Platform Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, emekçilerin sorunlarını çözmeyen anayasaya ‘Hayır’ diyeceklerini söyledi.

"EMEK, DEMOKRASİ, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK İÇİN ‘HAYIR’ DİYECEĞİZ”

Siyasi iktidarın OHAL’i fırsat bilerek binlerce emekçiyi hukuksuz bir şekilde işten çıkarttığını savunan Özdemir, işine son verilen emekçilerin bir an önce işlerine iade edilmesini istedi. 16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ diyeceklerini açıklayan Özdemir, “ Örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen, hukuksal ve örgütlü mücadelede asla vazgeçmeyeceğiz. Biz emekçiler ülkemizin temel sorunlarına çözüm getirmeyen bu haliyle toplumsal sözleşme niteliği taşımayan, dayatmaya referandumda ‘hayır’ diyeceğiz. Emek, demokrasi, barış, özgürlük ve ortak geleceğimizi savunmak için, referandumda ‘hayır’ diyoruz. Emekçiler olarak bizlere dayatılan teklifi reddediyor, gelecek günleri hep beraber kazanmak için, 16 Nisan’da ‘Hayır’ diyoruz” diye konuştu.

“SORUŞTURMA YOK İHRAÇ VAR”

Emekçilere destek veren HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise, on binlerce emekçisinin hiçbir kuralsız, hiçbir soruşturma yapılmadan, idari bir işlem yapılmadan açığa alınıp işinden edildiğini söyledi. 16 Nisan referandumuna da değinen HDP’li Toğrul, “Gün geçmiyor ki, sadece ‘hayır’ çalışması yürütenler gözaltına alınmasın. Bugüne kadar 84 belediyeye atandı. Binlerce gözaltı yaşandı. Biz bu durumu kesinlikle kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Bu çabaların tamamı referanduma endekslidir. Ama bilinsin ki 16 Nisan aydınlığa gebedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA