“Denetçiler belediyemizin kadrolu personeli gibiler” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Denetçiler belediyemizin kadrolu personeli gibiler”


 

Göreve gelişinin 3. yılını değerlendiren Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, sayıştay ve mülkiye müfettişleri denetimlerinden şikayetçi oldu. Başkan Tarhan, “Göreve geldiğimizden bu yana Sayıştay ve Mülkiye müfettişleri sürekli belediyemizde oldular. Belediyemizin kadrolu personeli gibiler” diye yakınd

SONER AYDIN

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 30 Mart 2014 seçimlerinde göreve geldiği günden bu yana geçen 3 yılda ilçede gerçekleştirdiği hizmetler ve yeni dönemdeki projelerini, düzenlediği ‘Hizmette 3. Yıl’ toplantısıyla anlattı. Belediyelerin öncelikle demokratik bir yönetime sahip olması gerektiğinin altını çizen Başkan Tarhan, katılımcılık ve açıklık vurgusu yaptı.

“SAYIŞTAY VE MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ SÜREKLİ BELEDİYEMİZDE”

Sayıştay ve mülkiye müfettişlerinin belediyedeki denetimlerinden şikayet eden Başkan Tarhan, hizmetteki odak noktasının insan olduğunu sözlerine ekleyerek “Herkese dokunalım istedik. Birlikte yönetim nasıl olur, bir belediye yönetimi nasıl sorgulanabilir, nasıl hesap verebilir, bunları anlatmaya çalıştık. Siyaseti sevmeyen biriyim ama bir gerçeği de vurgulamak gerekiyor. Maalesef göreve geldiğimizden bu yana Sayıştay ve Mülkiye müfettişleri sürekli belediyemizde oldular. Artık onlar bizim kadrolu personelimiz gibi. Tabi herhangi bir şey çıkmıyor. Önüne gelen şikayet ediyor. Bir de bunlarla zaman kaybediyoruz, ettik. Ama önemli değil, bunlar bu tür yönetimlerin, siyasetin doğası gereği oluyor, bundan sonra da olmaya devam edecek” dedi.

“KADIN ÜRETİCİ PAZARI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU”

Mezitli Belediyesi tarafından hizmete açıldıktan sonra Türkiye’nin de gündemine gelen ve Kadın Üretici Pazar için “Belediyemizin onur projelerinden biri’ diyen Başkan Tarhan, Pazar sayısını 7 çıkardıklarını belirtti. Takdir toplayan bir diğer proje olan down sendromlu bireylerin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlamak için açtıkları Down Kafe ile farkındalık yarattıklarını aktaran Başkan Tarhan, Mezitli’nin sağlıklı bir kent olması için dev adımlar atmaya başladıklarını da vurguladı. Başkan Tarhan, 33 farklı noktada, 70 bin metrekarelik alanda 4 bin Jakaranda fidesini toprakla buluşturduklarını, 1,5 kilometrelik bisiklet yolu projesi ile de halkın sağlıklı yaşamasına önemli katkılar sunduklarını aktardı.

“MEZİTLİ’DE RANTA İZİN VERMEDİK”

Her yıl daha fazla değer kazanan Mezitli’de kamu arazilerinin ranta kurban edilmesine izin vermediklerini kaydeden Başkan Tarhan, “Kamu arazilerinin kullanılması konusunda baştan bu yana duyarlı olduk. Halkın olanı halka kullandırma anlayışını korkusuzca sürdürdük. Ne Hazine arazisinde ne belediyenin arazisinde yeşil alan veya belediye hizmet alanı, her kim ki işgal etmiş yıkacağız dedik. Farklı partilerden meclis üyelerimizin iş yerleri dahil olmak üzere yıktık. Daha önce farklı kişi ya da kuruluşlar tarafından kullanılan alanları geri alarak tüm halkımızın yararlanmasını sağladık. Bale Okulu ve Bale Kafe, Aratos Spor Tesisleri ve Tenis Kafe, Demokrasi Meydanı ve Özgür Kafe, Yeni Nikah Salonu bu anlayışın sonucu olarak ortaya çıktı. Hiçbir noktanın rant aracı olarak kullanılmasına izin vermeyerek kurduğumuz Mutlu Mezitli şirketi bünyesinde tamamını kendimiz işletiyoruz” ifadelerini kullandı.

“2017’Yİ YATIRIM YILI İLAN ETTİK”

Mezitli’de 2017 yılında gerçekleştirecekleri yatırımlara da değinen Başkan Tarhan, 2017’yi yatırım yılı ilan ettiklerini dile getirdi. Mezitli’yi üç merkeze ayırdıklarını belirten Başkan Tarhan şöyle konuştu: “Atatürk Mahallesi’nde bulunan Hal Tesisleri yerine yapılacak olan proje ile çarşı merkezi bu bölgeye taşınacak. 14 milyon TL ihale bedeli olan proje 2018 yılının Ocak ayında tamamlanacak. Sanayi alanı da kalkarak, sanayi alanı ve eski hal alanı Kent Meydanı olacak. Toplam 14 bin metrekarelik alanda yapılacak Mezitli Meydan Çarşı Projesi’nde çarşı, işyerleri, yeme-içme mekanları, alışveriş ve kültürel aktivite alanları, ofisler bulunuyor. Akdeniz Mahallesi’nde inşaatına başlanan Mezitli Amfi Tiyatro Projesi de Mezitli Belediyesi’nin gurur projelerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Farklı bir mimarı sunumla hayata geçecek olan projede 700 kişilik salonun yanında kafeteryası, çok amaçlı salonları ile bölge çok farklı bir sosyal yaşam alanına kavuşacak. 3 milyon TL ihale bedeli olan proje 2017 yılının Temmuz ayında tamamlanacak. Fatih Mahallesi’nde tüm ihtiya cevap verebilecek şekilde Kültür Merkezi’ni hazırlıyoruz. Projede 8 bin 500 metrekarelik alanda 450 kişilik büyük salonu, kokteyl, konferans, seminer, nikah işlemlerinin yapılabileceği çok amaçlı salon, sanat atölyeleri, sanat galerisi, açık sergi alanı, restoran, 150 kişilik yazlık sinema gibi pek çok özellikle bulunuyor. Bu alanda yıllarca yasal olmayan şekilde lokanta olarak kişilere kullandırılmıştır. Biz bu haksız kazancı önleyerek, yerine Kültür Merkezi yapıyoruz. 4 Nisan tarihinde ihalesini yaptığımız Kültür Merkezi 2018 Mart ayında tamamlanacak.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA