Polis haftasında sevinç, hüzün ve korku bir arada | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Polis haftasında sevinç, hüzün ve korku bir arada


 

Türk Polis Teşkilatı kuruluşunun 172. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de organize edilen bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ilk etkinlikte kent protokolü şehit aileleri ile birlikte Akbelen Mezarlığı içersinde yer alan şehitliği ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinin ardından korkutan haber Silifke’den Geldi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Anamur ilçesindeki programını takip etmek üzere Mersin’den ilçeye çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüs aşırı yağışın etkisiyle kayganlaşan yolda devrildi. Kazada araçta bulunan polis memurlarından 9'u yaralandı. Akşam saatlerinde kutlamalar düzenlenen yemek programları ile davam etti. Mersin Valiliği tarafından düzenlenen akşam yemeği programında kent protokolü şehit ve gazi aileleri ile bir araya gelinirken Tarsus’ta da ilçe Belediyesi emniyet mensupları ve ailelerine akşam yemeği etkinliği düzenledi.

ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ ANMA

Kutlamalar çerçevesinde protokol tarafından Akbelen Mezarlığı’ndaki Mersin Şehitliği ziyaret edildi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, il protokolü, davetliler, emniyet personeli, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti okunan ziyarette, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakan Müdür Mehmet Şahne ile beraberindekiler, şehitler için mezarları başında dualar okudu. Mehmet Şahne şehitlikte bulunan acılı ailelere ise sabır diledi.

ÇEVİK KUVVET POLİSLERİNİ TAŞIYAN OTOBÜS DEVRİLDİ: 9 YARALI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Anamur ilçesindeki programını takip etmek için ilçeye giden çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 9 polis yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Anamur ilçesindeki programını takip etmek üzere Mersin kent merkezinden ilçeye giden çevik kuvvet polislerini taşıyan 33 D 3412 plakalı otobüs, Aydıncık ilçesi Gilindire Mağarası civarında aşırı yağışın da etkisiyle kayganlaşan yolda devrildi. Kazada araçta bulunan polis memurlarından 9'u yaralanırken, yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince Silifke Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazanın ardından yol bir süreliğine kapatıldı.Öte yandan, kaza yerine gitmekte olan bir 112 Acil Servis ambulansı da yağış nedeniyle devrildi. Bu kazada ise yaralanan olmadığı öğrenildi. 

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER UNUTULMADI

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen akşam yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelindi. Polisevinde düzenlenen yemeğe; Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Vali Yardımcısı Mehmet Demirezer, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Bu tür buluşmaları bir nevi aile buluşması olarak nitelendirdiklerini söyleyen Vali Çakacak; teşkilatın 172 yıllık tecrübesi, birikimi ve geleneği ile sahip olduğu kültür, eğitim, donanım, modern imkan ve kabiliyetleriyle uluslararası arenada kendisinden fazlasıyla söz ettiren bir kuruluş olduğunun altını çizdi. Teşkilat mensuplarının vatandaşların huzurunu, güvenini ve asayişini temin etmek amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin 24 saat esasına göre cansiperhane bir şekilde görev yaptıklarına vurgu yapan Çakacak, böyle bir hizmeti yerine getirebilmenin çok kolay olmadığını kaydederek, onların bu başarılı çalışmalarının arkasında muhakkak onları her şeyleriyle destekleyen çok kıymetli ailelerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

TARSUS'TA PROTOKOL POLİS AİLELERİ İLE BULUŞTU

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın 172. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında emniyet mensupları ve aileleriyle biraraya gelip, birlikte yemek yedi. Belediye yemekhanesinde düzenlenen programa Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, polis memurları ve aileleri katıldı. Yenilen yemeğin ardından Kuran-ı Kerim okunup, dualar yapıldı.(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA