Yılın ilk örtü altı kayısı hasadı yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yılın ilk örtü altı kayısı hasadı yapıldı


 

Turfanda meyveciliğin merkezi olan Mersin’in Silifke ilçesinde çilek ve can eriğinden sonra sezonun ilk örtü altı kayısı hasadı yapıldı. İlk hasatta 50 kilo kayısı, kilosu 30 TL’den İstanbul’a gönderildi.

Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün, bu yıl ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden yaklaşık 11 bin ton hasat yapılmasının beklendiğini söyledi. Bölgenin mikroklima özelliği nedeniyle Türkiye'nin turfandacılık alanında ilkleri yaşadığını ifade eden Gün, “Türkiye’nin ilk çilek ve can eriğini çıkaran Silifkeli üreticiler, örtü altına aldığı kayısıyı da hasat etmeye başladı” dedi.

Silifke’nin Kabasakallı Mahallesi'nde örtü altında kayısı üretimi yapan Hamza Gökler ise, yılın ilk kayısı hasadını Silifke’de yapmanın gururunu yaşadıklarını ve ilk hasat ürünleri kilosunu 30 TL’den İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderdiklerini söyledi. Dört dönüm örtü altına aldığı kayısı bahçesinden yaklaşık 4 ton ürün beklediğini ifade eden Gökler, “Türkiye’de kayısı ilk kez çıktı. Türkiye’nin ilk kayısısını Silifke’den çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir’e gönderiyoruz. İlk hasatta 50 kilo topladık. Kilosu ise 30 TL’den gidiyor. Ürün çok lezzetlidir. Tamamen doğal ortamda yetiştiriyoruz” diye konuştu.

Üretici Hamza Gökler, 4 dönümlük arazisine İspanya’dan getirttiği 'magador' cinsi kayısı fidanı diktiğini, bu türün Akdeniz Bölgesi'nde 'erkenci' diye bilinen diğer kayısı çeşitlerine göre 15 gün daha erken olgunlaştığını sözlerine ekledi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA