“Taşeron işçi olarak ölmek istemiyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Taşeron işçi olarak ölmek istemiyoruz”


 

Mersin’de Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü’nde çalışan bir gurup taşeron işçi, referandum çalışmaları kapsamında Mersin’e gelen Başbakan Binali Yıldırım’a “Taşeron işçi olarak ölmek istemiyoruz” diye seslendi.

Taşeron işçiler, Toroslar ilçesi Lütfü Oğuzcan Parkı’nda toplanarak, “Söz verdiniz tüm taşerona kadro” yazılı yelekler giydi. Gurup, ‘Sayın Başbakanımız duy sesimizi, taşeron işçi olarak ölmek istemiyoruz’ ,‘tüm kalbimizle kadroya evet’, ‘karayolları taşeron temizlik işçiler kadrosunu bekliyor’ dövizleri taşıdı.

“Taşerona hayır, kadroya evet” sloganı atan taşeron işçiler, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan yaklaşık 10 bin taşeron işçinin kadrolu işçi olarak atama işlemlerinin gerçekleştirildiğini ancak kendilerinin kapsam dışı bırakıldıklarını öne sürdüler.

“YARDIMCI İŞ DENİLEREK KADRO VERİLMEDİ”

İşçiler adına açıklama yapan Ertuğrul Saltuk Bal, “Bizler, Karayolları sekreter, garson, evrak kayıt, aşçı, çay ocağı, odacı, büro elemanı ve bahçıvan gibi farklı iş kollarında hizmet alımında çalışan taşeron işçileriyiz. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün üyesi bulunduğu Yol-İş Sendikası ile ilgili bakanlıklar arasında imzalanan protokol ve ek protokol kapsamında yaklaşık on bin kişi kadrolu işçi olarak atama işlemi gerçekleştirilmiştir. Yıllar önce işten kendi isteğiyle ayrılmış kişiler bile imzalanan protokol kapsamına dahil edilerek kadrolu işçi olarak karayollarında işbaşı yapmıştır. Bizlere 'siz yardımcı iş kapsamındasınız' denilerek bu kadroda yer verilmemiştir. Bu durum bizleri derinden üzmüştür.” dedi.

“SAYIN BAŞBAKAN EL ATSIN”

Başbakan’dan kendilerine yapılan bu haksızlığın giderilmesini isteyen Bal, “Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesi altında çalışan bizler, siz değerli devlet büyüğümüzden bu haksızlığın giderilmesini bekliyoruz. Kadro bizim de hakkımız. İş barışı, çalışma barışı olsun. Aynı kurumda aynı çatı altında hizmet veren bizlerin de daimi işçiler olarak istihdam edilmesini istiyoruz. Ve şuna söz veriyoruz; Bizler kadrolu işçi olursak dünden daha çok çalışıp, ülkemizin geleceğine daha çok sahip çıkacağız.” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA