Çin’in boşluğunu Akdenizli ihracatçılar doldurdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çin’in boşluğunu Akdenizli ihracatçılar doldurdu


 

Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, birliğin yılın ilk çeyreğinde artış rekorları kırdığını açıklayarak, Demir çelikte Çin’in Avrupa’da bıraktığı boşluğu Akdenizli ihracatçılar doldurdu. Atılım yılının hakkını vermeye devam edeceğiz” dedi.

Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (ADMİB), yılın ilk çeyreğinde demir, demir dışı metal ve çelik ihracatında tutar ile miktar bazında rekor ihracat artışları gerçekleştirdi.  ADMİB Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, “Emtia fiyatlarındaki yükselişin katkısı olmakla birlikte rekor başarı sadece bundan kaynaklanmıyor” dedi.

Ulubaş, “Çin’de iç talebin artışı ile yükselen ürün fiyatları bu ülkenin uluslararası rekabet gücünü azalttı. Akdenizli ihracatçılar olarak bunu avantaja çevirdik. Yassı demir çelik ürün grubunda 2016 ilk çeyrekte ihracat yapamadığımız İtalya, Belçika, İngiltere ve Fransa’ya mal sattık. Sırasıyla 56 bin, 26 bin, 19 bin ve 14 bin ton ihracat gerçekleştirdik. Yassı demir çelik ürün grubu, en fazla ihracat yaptığımız grubu oluşturdu. ADMİB’in ülke bazında toplam ihracatında İtalya, tutarda yüzde 1.485 ve miktarda yüzde 2.146 artışla birinci sıraya yerleşti” diye konuştu.

ADMİB’e bölgesinde çelik ihracatçılarının da üye olduğunu hatırlatan Ulubaş, şunları söyledi: “Ülkemiz demir, demir dışı metal ve çelik ihracatı yüzde 28 artışla 4,5 milyar dolar olurken, birliğimizin ihracatı yüzde 97 gibi guru verici bir yükselişle 533 milyon dolara ulaştı. Miktar bazında Türkiye’nin ihracatı yüzde 20 artışla 5,6 milyon tona çıktı. Birliğimizin ihracatı ise yüzde 101 gibi 2 katı aşan bir artış oranıyla 853 bin ton şeklinde gerçekleşti. ADMİB sektörlerinin ihracatından aldığı toplam payı yüzde 12’ye çıkardı.”

“BAŞTA HATAY OLMAK ÜZERE İLLERİN PERFORMANSI BİZİ MOTİVE ETTİ”

Ulubaş, “Başta Hatay olmak üzere bölgemizdeki illerin performansı yılın geri kalanı için bizlere moral oldu ve daha da motive etti” dedi. Hatay’ın demir, demir dışı metal ve çelik ihracatında ilk çeyrekte tutar bazında yüzde 132, miktar bazında yüzde 68 artışla Türkiye genelinde 3. olduğuna dikkat çeken Ulubaş, Kayseri’nin 8, Kahramanmaraş’ın 13, Osmaniye’nin 14 ve Adana’nın 16. sırada olduğunu ifade etti.

“ATILIM YILININ HAKKINI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) 2017’yi Atılım Yılı ilan ettiğini hatırlatan Ulubaş, “TİM’in hedeflerine uyumlu şekilde bizlerde gerek Birlik gerekse sektör olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. 2017’nin tamamında Atılım Yılının hakkını vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA