Mersin, Doğu Akdeniz’in sigortası! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin, Doğu Akdeniz’in sigortası!


 

Mersin’in Doğu Akdeniz’in sigortası konumunda olduğunu da ifade eden Başbakan Binali Yıldırım; ticaretiyle, teknolojisiyle, turizmiyle, 14 bin kişiye istihdam sağlayan 3 adet organize sanayi bölgesiyle Mersin’in büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Valiliği koordinesinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla CNR Expo Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen programda, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle buluştu.

Buluşmaya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, il protokolü ile Mersin’deki kanaat önderleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI GELİŞMİŞ DEMOKRASİLERİN VAZGEÇİLMEZİDİR ”

Burada yaptığı konuşmaya sivil toplum kuruluşlarının gelişmiş demokrasiler için vazgeçilmez olduğunu belirterek başlayan Başbakan Binali Yıldırım; STK’ların gelişmediği ülkelerde demokrasinin de, ülkenin de gelişemeyeceğine dikkat çekerek; ülkesi ve Milleti için sorumluluk üstlenen insanların bir araya geldiği oluşumların, temsil ettikleri ilin ve ülkenin hedeflerine ulaşmasında hayati önem taşıdığının altını çizdi.

“SON 15 YILDA DÜNYA BÜYÜME HIZI ORTALAMASI 2,9 İKEN, TÜRKİYE OLARAK 5,9 BÜYÜME GERÇEKLEŞTİRDİK ”

Konuşmasının devamında, 2001 yılında yaşanan ekonomik krizin ülkemize maliyetinin 638 milyar TL olduğunu aktaran Başbakan Binali Yıldırım, 2001 krizi ve etkilerinin ülkemizin yıllık gelirinin 11 bin dolar seviyelerinde kalmasına neden olduğunu söyledi. Ülkemizin son 15 yılda ortalama 5,9 büyüme gerçekleştirdiğine de işaret eden Başbakan Yıldırım, aynı dönemde dünya büyüme hızı ortalamasının 2,9 olduğunu; bu büyümenin gerçekleşmesinde ülkemizdeki istikrarın önemli bir paya sahip olduğuna da dikkat çekti.

“FARKLILIKLARIMIZ BİZİM EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZDİR ”

Her düşünceyi ve etnik grubu bünyesinde barındıran Mersin’in bu özelliğinin önemine de değinen Başbakan Binali Yıldırım, “Mersin’de Türk, Kürt, Arap, Süryani, Yörük, Türkmen, her mezhepten ve her meşrepten insanlarımız var. Bu bizim zenginliğimizdir. Ayrılıklarımız bizi ayrıştırmamalı. Bizim zenginliğimiz olmalı. Farklılıklarımızı ne kadar kucaklarsak, birbirimize sevgimizi ve saygımızı ne kadar arttırırsak, ülkemizi o kadar ileri taşımış oluruz. Mersinliler olarak bunları en iyi sizler biliyorsunuz” diye konuştu.

Sözlerine 15 Temmuz’un demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak, Türk Milleti’nin büyük bir başarısı olduğunu ifade ederek devam eden Başbakan Yıldırım, “15 Temmuzda asker kılığına girmiş alçaklar bu memleketin tankını, topunu, uçağını, silahını insanlarımızın üzerine yönelttiler. Bu asil Millet o gece öyle bir destan yazdı ki ay yıldızlı bayrağını indirtmedi, ezanlarını dindirtmedi ve bu alçaklara gereken cevabı verdi. İşte bu Millet gurur duyulacak bir Millettir” dedi.

Konuşmasının devamında 12 yıl boyunca Ulaştırma Bakanlığı yaptığını anımsatan Başbakan Yıldırım, dünyanın ekonomik krizlerle boğuştuğu bir dönemde dahi çok uzun yıllardır Türkiye’nin gündeminde olan birçok projenin bu dönemde tamamlandığını ifade ettikten sonra, bu projelere İzmit Osmangazi Köprüsü’nü, İstanbul-İzmir Otoyolunu; İstanbul-Ankara, Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir Hızlı Trenlerini, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni, Akdeniz Sahil Yolu’nu ve yapımı yaklaşık 50 yıl boyunca tamamlanamayan Pozantı Ulukışla Otoyolu’nu örnek gösterdi.

Sözlerini Mersin’i Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olarak nitelendirerek sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, 2002 yılında 320 Milyon TL olan ihracatın bugün 1,5 Milyar Dolar’ı bulduğunu ifade ederek, ihracat rakamlarındaki bu artışın Mersin’in ne kadar büyüdüğünün açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

“MERSİN, TÜRKİYE’NİN KALKINMASINDA VE GELECEĞİNDE HER ZAMAN ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR ”

Mersin’e Karaman, Ulukışla ve Yenice üzerinden bağlanacak olan hızlı tren hattının; buradan da Osmaniye, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a bağlanacağını sözlerine ekleyen Başbakan Yıldırım, Mersin’in Türkiye’nin kalkınmasında ve geleceğinde her zaman öncü olmaya devam edeceğini vurguladı. Mersin’in Doğu Akdeniz’in sigortası konumunda olduğunu da ifade eden Başbakan Binali Yıldırım; ticaretiyle, teknolojisiyle, turizmiyle, 14 bin kişiye istihdam sağlayan 3 adet organize sanayi bölgesiyle Mersin’in büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.

Konuşmasının sonunda Ulaştırma Bakanı olarak göreve başladığı dönemde Türkiye’de kayıtlı araç sayısının yaklaşık 8 Milyon, mevcut yolların da yüzde 80’inin tek şeritli olduğunu hatırlatan Başbakan Yıldırım, ülkemizde bugün 21 Milyon kayıtlı aracın bulunduğunu ifade ederek, “ 80 yılda 6 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. Ama 14 yılda biz bunun üzerine 19 bin 500 kilometre bölünmüş yol ekledik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. O yüzden yolları böleriz, ama Türkiye’yi asla ve asla böldürtmeyiz” diyerek konuşmasını noktaladı.

Program;  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a günün anısına birer hediye takdim edilmesiyle sona erdi.  (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA