MHÖD: “Üyelerimiz derhal serbest bırakılsın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHÖD: “Üyelerimiz derhal serbest bırakılsın”


 

Mersin Haklar ve Özgürlükler Derneği, 21 Ocak 2017 tarihinde gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan üyelerinin derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Aralarında belediye işçileri ve öğrencilerinin bulunduğu kişilerin 21 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ardından 14 gün sonra çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan Seval Aracı, Merih Cengiz, Uğur Kan, Yusuf Şah, Ercan Fırat, Gülbeyaz Karaer, Erkan Konukçu’nun serbest bırakılmasını talep eden Mersin Haklar ve Özgürlükler Derneği, yazılı açıklama yayımladı.

Üyelerinin tutuklanma nedenleri arasında cay içmek, kitap ve dergi bulundurmak suçlamalarının olduğunu ifade eden MHÖD, yaptığı yazılı açıklamada “Tutuklu bulunan Seval Aracı’nın Dersim’de hayatını kaybeden kardeşinin cenazesine katılması. Yine Gülbeyaz Karaer’in ölüm orucunda hayatını kaybeden kardeşi Uğur Türkmen’in mezarını her yıl ziyaret etmesi gibi nedenler gösterilmiştir. Bir ablanın kardeşinin cenazesine katılması ya da mezar ziyareti nasıl bir suç oluşturmaktadır. Nasıl bir propagandadır. İnsanların acılarıyla dalga geçer gibi bir iddianame bir fezleke hazırlamak nasıl bir hukukun örneğidir. Yusuf Şah Hacettepe Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar bölümünde okumaktadır. Aile ziyaretine geldiği Mersin’de operasyondan 11 gün sonra soruşturma savcısının aklına birkaç isim daha gelmiştir. Ailelerin açlık grevinde olan evlatlarının neden hala savcılığa çıkarılmadığı sorusu üzerine. Soruşturma savcısı iki üç kişi var onları da alacağız diyerek aslında hiçbir hukuki dayanağını olmadığını göstermiştir. Belediye işçisi Ercan Fırat ve Öğrenci Yusuf Sah işte o iki üç kişiden biridir” cümleleri kullandı.

Üyelerinin derhal serbest bırakılmasını talep eden MHÖD yazılı açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Zaten iğdiş iğdiş edilmiş hukuk OHAL ile birlikte daha bir pervasızlaşmıştır ve konuşana düşünene okuyana emekçiye hukuk adı altında işkenceler yapılmıştır. Bağımsız bir ülke istemek, sömürünün olmadığı bir dünya istemek suç değildir. Yok, suç diyorlarsa bu sucu her zaman işlemeye devam edecektir. Asıl terörist ve suçlu insanlığı bırakıp zevk saltanat içinde yaşayanlardır.”(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA