BARO BAŞKANI ALİ ER’DEN SKANDAL UYGULAMA: BASINI ADLİYEYE ALMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO BAŞKANI ALİ ER’DEN SKANDAL UYGULAMA: BASINI ADLİYEYE ALMADI!


 

Kadınlar Günü’nde bir kadın avukatı iterek kürsüden indiren ve bu hareketi ile ülke gündemine oturan Mersin Barosu Başkanı Ali Er, avukatlar Günü’’nün ertesinde yeni bir skandala imza attı! Er, Baro’da ‘Hayır’ açıklaması yapmak isteyen avukatlarla basının bir araya gelmesini engelledi!

SONER AYDIN

Mersin Barosu’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir kadın avukatı kolundan iterek kürsüden indiren Mersin Barosu Başkanı Ali Er, yeni bir skandalın altına daha imza attı. Baro eski başkanları ve yöneticilerinden oluşan bir grup avukat Mersin Barosu’nun anayasa referandumuna sessiz kalmasına tepki göstermek ve‘Hayır’ açıklaması yapmak için Mersin Adliyesi içinde yer alan avukatlar salonunda bir araya geldi. 
Ancak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu  (TÜBAKKOM) tarafından hazırlanan ve her yıl Türkiye’deki bütün barolarda okunan metnin içinde ‘Hayır’ geçmesi nedeniyle okunmasına izin vermeyen Mersin Baro Başkanı Er, bu defa, ‘Hayır’ açıklaması yapmak isteyen baro eski başkanları ve yöneticilerinin açıklamasını takip isteyen basın mensuplarının adliyeye alınmaması talimatını verdi. Adliye girişinde bulunanan emniyet görevlileri Baro Başkanı Ali Er’den gelen talimatla basını adliyeye almadı. ‘Hayır’ açıklaması basın mensupları olmadan okundu.  

“BEN DEMOKRATIM DİYEMEZ”
Baro Başkanı Ali Er’in skandal uygulamasını gazetemize değerlendiren bir önceki dönem Baro Başkanı avukat Alpay Antmen, kararın antidemokratik olduğunu söyledi. ‘Hayır’ açıklamasını Mersin Barosu’nda görev yapmış eski başkanları ve yöneticilerin onayı ile yaptıklarını kaydeden Avukat Antmen, “Mersin Barosu’nun kendi alanında yapılan bir açıklamaydı ve kimseden izin almamız gerekmiyor. Mersin Barosu’nun mevcut başkanının siyasi görüşü farklı olabilir, Anayasa Referandumu’nda ‘Evet’ diyebilir veya siyasi görüşü gereğince istediği çalışmayı yapabilir buna hiçbir şey demiyoruz ama Mersin Barosu’nun 95 yıllık tarihinde baro başkanları ve yönetim kurulu üyeleri açıklama yaparken ‘Adliyeye basın mensuplarını almayın demek antidemokratik bir uygulamadır. Bizim açıklama yapıldıktan sonra haberimiz oldu aksi durumda müdahale ederdik. Mersin Adliyesi ya da Mersin Barosu hiç kimsenin babasının malı değil. Her vatandaş, her basın mensubu adliyeye girebilir, her avukat da avukatlar odasında istediği gibi konuşabilir. Bunu engellemiş olan biri bundan sonra ‘Ben demokratım, ben bütünleştiriciyim’ diyemez. Bu Türkiye Baroları’nda bir ilk. 8 Mart’ta kadın meslektaşını iten zihniyet bugün basın mensuplarının adliyeye girişini engellemiştir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA