TARSUS KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETECEK


 

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesinin, elektrik ihtiyacını karşılamak için açtığı Güneş Enerjisi Santrali (GES) ihalesi sona erdi.

Yeni Mahalle Pazar Yeri, Kırklarsırtı Pazar Yeri ve Belediye içindeki bazı müdürlüklerin çatılarına kurulacak olan toplam 1.2 megawatt'lık elektrik enerjisi üretim projesinin ihalesi sona erdi. 2017'de tamamlanması hedeflenen projenin ardından Tarsus Belediyesi kendi elektriğini kendi üretecek. Dünyada ve Türkiye'de hızla artan yenilenebilir enerji kullanımını göz önünde bulundurarak 6 milyonluk yatırımla güneş enerjisi santralini hayata geçirecek olan Tarsus Belediyesi, doğayı koruyarak, elektrik enerjisini güneşten sağlayarak giderlerini azaltıp ek gelir sağlayacak.

Projenin 2017 yılı sonunda faaliyete geçeceğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, "Yerel yönetim olarak yine bir duyarlık örneği göstererek, güneş enerjisi santrallerini kuruyoruz. 1.2 MW'lik 6 milyon bedelli santrali ilçemize kazandıracağız. Türkiye’nin yüksek güneşlenme potansiyeline sahip bölgelerinden biri olan şehrimizde belediyemizin elektrik ihtiyacını güneşten karşılaması için yürütülen projemiz Yeni Mahalle, Kırklarsırtı Pazar Yeri ve Belediyemiz içerisinde bulunan bazı müdürlüklerin çatısına kurulacak. Tahminimize göre bu proje 5 yıl içerisinde maliyetini amorti edecek” dedi. Başkan Can, “Belediyemizin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak için çalışıyoruz. Bir çok konuda örnek olduğumuz gibi GES’ de de örnek olmaya devam edeceğiz. Her şey Tarsus ve Tarsuslular içindir” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA