Gözaltıların amacı ‘hayır’ı engellemek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gözaltıların amacı ‘hayır’ı engellemek


 

Mersin’de polislere yönelik bombalı saldırı sonrası başlatılan soruşturma kapsamında üyeleri gözaltına alınan bazı sivil toplum kuruluşları yaptıkları açıklamalar ile operasyonun siyasi olduğunu ve ‘hayır’ oyu çalışmalarının engellenmek istendiğini öne sürdü.

Mehmet Nabi Batuk

Hafta başında Mezitli ilçesinde uygulama yapan resmi polislere yönelik olarak FESK isimli terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında üyelerinin gözaltına alınmasına sert tepki gösteren Halk Evleri Mersin Şubesi ve Pir Sultan Abdal Derneği Mersin Şubesi operasyonlara basın açıklamaları ile tepki gösterdi.

“BASKININ VE ŞİDDETİN BİZATİHİ SİYASİ İKTİDAR TARAFINDAN UYGULANDIĞINI BİLİYORUZ”

Gözaltı operasyonuna ilişkin ilk açıklama Halk Evleri Mersin Şubesi’nden geldi. Operasyona tepki gösteren Halkevleri Mersin Şube Başkanı Şenol Işık Cevahir yaptığı açıklamada; 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu’nda hayır oyu vereceğini açıklayan sivil ve siyesi toplum kuruluşu üyesi 17 kişinin gözaltına alındığına dikkat çekti. Gözaltında bulunan 17 kişinin ifade işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Cevahir, “Ülkemizde hak ve hukukun olmadığı, özgürlüklerin ortadan kalktığı bir dönemdeyiz. Baskının ve şiddetin bizatihi siyasi iktidar tarafından uygulandığını görüyor ve biliyoruz. Bütün devlet aygıtlarının ve gücünün halkımız üzerine kullanılma seferberliğini yaşıyoruz. Siyasi iktidar ve saray aldığı baskıcı yöntemlerine kararlama ve iftiralarına rağmen sokaklar gün geçtikçe daha çok ısınıyor. Hayır, çalışması ilmek ilmek örülüyor. Hayırlı çalışmalarda yaratıcılık ve beceri sınır tanımıyor. Siyasi iktidar ve sarayın yüzlerce televizyonlarında ve yazılı yandaş basına rağmen her hayırcı bir televizyon ve gazete görevi üstlenmiş. Giremedikleri sokak ve ev kalmayacağı anlayışıyla diktatörlüğü ve zulmü anlatmaya devam etmektedir. Gözaltı ve tutuklamalar çalışmaların önünü almıyor. Kudretli olanak ve güçlerine rağmen halkı Evet’e ikna edemedikleri için daha çok psikolojileri bozuluyor ve bozulan psikolojileriyle çılgın yöntemlerle saldırılıyorlar. Onlar saldırdıkça hayır büyüyor” şeklinde konuştu.     

“İKTİDARIN BU ÇABALARI BOŞUNADIR”

Üyeleri gözaltında bulunan diğer bir kurum olan Pirsultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cevat Ulaş da dernek binasında düzenlediği basın toplantısında üyelerinin Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu çalışmalarına katılmasını engellemek amacıyla gözaltına alındığını öne sürdü. Kendilerinin de baskı altına alınmaya çalışıldığını iddia eden Ulaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin’de gözaltına alınanlar arasında Şube Yönetim Kurulu üyemiz Hasret Mesure Vurucu ile birlikte üç dernek üyemiz de bulunmaktadır. Hayır çalışması yürüten sol ilerici çevrelerin aynı huzursuzluk operasyonu çerçevesinde gözaltına alınması topyekun bir saldırının göstergesidir. Bu saldırıları kınıyoruz. İktidarın bu çabaları boşunadır. Halkımız tek adam diktatörlüğüne teslim olmayacaktır. Bu saldırılarla beraber referandumun meşruiyeti sorgulanır olmuştur. Arkadaşlarımızın ve gözaltına alınan tüm yurtsever demokrat devrimci dostlarımızın derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA