“Kent tarihinin üzerine AVM ve otel yapacaklar!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kent tarihinin üzerine AVM ve otel yapacaklar!”


 

Mersin’de faaliyet yürüten çevre dernekleri, kentin tarihi Hamidiye Kışlası ve Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazilerinde AVM ve otel yapılarının inşa edilmesi için yapılan girişimlere sert tepki gösterdi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) öncülüğünde; Mersin Çevre Dostları Derneği, Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi, Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi, Haçova Kültür Derneği üyeleri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısında Mersin Kışlası ve Tevfik Sırrı Gür (TSG) Stadyumu arazilerinde AVM ve beş yıldızlı otel inşa edilebilmesi için yapılan girişimlere sert tepki gösterdi.

Mülkiyeti Ordu Yardımlaşma Kurumu’nda(OYAK) olan Mersin Kışla arazisinde Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından alınan ‘Tarihi Sit Alanı’ kararının Kültür Varlıklarını Koruma Üst Kurulu tarafından bozulmasına sert tepki gösteren çevreciler, alanın Tarihi Sit Alanından çıkarılması kararın kabul edilemez olduğunu belirterek, kararın derhal geri çekilmesi çağrısında bulundu. 

“TARİH RANT AMAÇLI BİRİLERİNE PAŞKEŞ ÇEKİLECEK”

Dernekler adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Hoplar, Mersin’in plansız ve çağdaş olmayan yöntemlerle kentleşmeye devam ettiğini belirterek kentin kamu kaynaklarının da acımasızca heba edildiğini vurguladı. Son günlerde kentin en büyük gündeminin eski kent merkezinde kalan son yeşil allar olan Hamidiye Askeri Kışlası ve TSG Stadı’nın yapılaşmaya açma çalışmaları olduğunu söyleyen Hoplar, “Bu alanların ranta dayalı bir anlayışla kamunun kullanımından çıkarılarak ve rant amaçlı birilerine peşkeş çekilerek otel ve AVM yapılması planlanmaktadır” dedi.

“SİT ALANI KARARININ İPTAL EDİLMESİ KAMU YARARINA AYKIRIDIR”

Hamidiye Askeri Kışlası’nın içersinde bulunan 100’e yakın tescilli ağaç ve diğer ağaçların niteliği bakımından yeşil alan olarak korunan nadir alanlardan biri olduğunu vurgulayan Hoplar, “Ayrıca, kent merkezinin akciğeri sayılan bu alanın bilimsel hiçbir gerekçesi olmadan rant amaçlı olarak Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından ‘Tarihi Sit Alanı’ statüsünden çıkarılması kamu yararına aykırıdır. Kentimizin kültürel tarihi ve doğal varlık özelliği taşıyan Hamidiye Askeri kışla ve TSG Stadı’nın alanları ranta dayalı anlayışla talan ve yağmalanması girişimleri kabul edilemez. Bizler bu alanların korunmasını ve kamunun kullanabileceği yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Bu alanların ranta kurban edilmemesi için etkin mücadele edeceğimizi, kamuoyuyla saygıyla paylaşıyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA