Baro başkanı Er: “Tek çıkar yol avukata sahip çıkmak” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Baro başkanı Er: “Tek çıkar yol avukata sahip çıkmak”


 

Geçtiğimiz günlerde bir kadın avukatı iterek kürsüden indiren Baro Başkanı Er’den, Avukatlar Günü’nde avukatlara sahip çıkma çağrısı geldi.

SONER AYDIN

5 Nisan Avukatlar Günü’nü Mersin Barosu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Baroya kayıtlı avukatların cübbeleriyle katıldığı törende, Mersin Barosu Başkanı Ali Er’in Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene, geçtiğimiz yıllara oranla katılan avukat sayısında azalma olması dikkat çekti.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ, TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE SAYGILI DEVLET ANLAYIŞI İLE GERÇEKLEŞİR”

Törende günün anlam ve önemine dair kısa bir konuşma yapan Baro Başkanı Er, ilk olarak 16 Nisan referandumuna değindi.  Referanduma dair bugüne kadar herhangi bir görüş belirtmeyen Baro Başkanı Er, çıkacak sonuca herkesin sağduyulu bir şekilde yaklaşması gerektiğinin altını çizdi. Avukatlık mesleğinin önemine değinen Er, “Ülkemizde hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkesi ancak ‘faaliyetlerinde insan haklarına ve hukukun evrensel ilkelerine bağlı ve vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerine saygılı devlet’ anlayışı ile gerçekleşir. Adaletin en önemli unsuru ‘olmazsa olmazı’ avukattır. Göz ardı edilemez. Asla yok sayılamaz. Savunma ve dolayısıyla avukatlar değerini bulduğu an herkes kendini güvende hissedecektir. O zaman tek çıkar yolumuz avukata sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

“AVUKATLARA SAYGI GÖSTERİLMELİ”

Avukatların karşılaşacağı engellerin savunmaya ve doğrudan adalete zarar vereceğinin altını çizen Er, “Savunmaya karşı işlenecek en küçük bir kusurun dahi adaleti zedeleyeceği, avukatlık mesleğinin karşılaştığı her engelin savunmaya ve doğrudan da adalete zarar vereceği bilinmelidir. Nasıl ki, bir hakime duyulan saygı mahkemeyi temsil etmesinden kaynaklanıyor ise, bizlere yani avukatlara gösterilmesi gereken saygı da savunmayı temsil etmemizden kaynaklanmalıdır. Mesleki sorunlarımızın büyük ölçüde çözüme kavuşması, meslektaşlarımızın maddi sorunlar ve gelecek kaygıları altında ezilmeden, hak ettiği değeri ve itibarı görerek mesleğini onuruyla sürdürebilmeleri, meslektaşlarımızın birlik ve beraberlik, sağlık ve huzur içinde yaşamaları en büyük dileğimizdir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA