Anamur muzuna akademik sera! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur muzuna akademik sera!


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Anamur Meslek Yüksekokulu Araştırma ve Uygulama Serası devir teslim ve açılış töreni yapıldı.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın katıldığı törene; Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Anamur İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Cangökçe, Anamur İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ercan Yılmaz, Mersin Üniversitesi Genel Sekreteri Vedat Güngör, rektör danışmanları Doç. Dr. Erol Yaşar ile Yrd. Doç. Dr. Berat Buldum, Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Pakize Özgür, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, öğretim görevlileri ve öğrencilerin yanı sıra Anamur halkı katılım gösterdi. 

Açılan sera ile Anamur’a muz üretimi konusunda akademik çalışmalar yapılacak; öğrenciler uygulama ve araştırma imkanı bulacak.

Destek verenlere tek tek teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Çamsarı yaptığı konuşmada “Güçlü bir ülke, güçlü bir eğitimle mümkündür. Güçlü bir eğitimin temel taşı da yükseköğrenim kalitesidir. Biz teorik eğitim kadar, yaşadığımız bölgede ihtiyaç duyulan uygulamalı alanların gelişimine önem veriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız seranın, hem bölgemize hem de ülkemize büyük katkısı olacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk de gelinen noktada Anamurluların çok emek sarf ettiğini söyleyerek “Yapılan bu çalışmalar, Anamur’da eğitime verdiği önemi gösteriyor ve bu Anamur için çok önemli bir kazanç” dedi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu “Günümüzde ulusal pazarda yöresel tarım ürünleri ayrı bir önem taşıyor. Anamur ve Bozyazı ilçelerimizle sembolleşen muzun artık daha bilimsel yöntemlerle üretimine katkı sağlamak ve gelişimine öncülük etmek bize gurur veriyor” diyerek, Anamur ve Bozyazı ilçelerinin kalkınması ve tanıtılması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

ÜLKEYE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çetinsöz ise “Bugün burada tüm ülkeye örnek olabilecek bir üniversite-sanayi iş birliği sergileniyor. 2,5 dönümlük muz serası ile yüksekokulumuz, öğretim üyelerinin yapacakları yenilikçi ve akademik yaklaşımlarla muz üretiminde ilçe halkına yol gösterici uygulamalar sağlamaya çalışacağız. Yüksekokulumuz, hızlı adımlarla sürekli gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Yüksekokul olarak Anamur’a ve üniversitemize sosyal ve ekonomik açıdan katma değer kazandıracak tüm projeleri desteklemeye hazırız. Tarım ve turizm alanında yapacağımız akademik çalışmalarla, ulusal ve uluslararası düzeyde söz sahibi olan bir yüksekokul olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen törende, Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu’na plaket takdim edildi.

Törenin ardından öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Çamsarı, Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çetinsöz’den bilgi aldı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA