Çaylar Baro’dan! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çaylar Baro’dan!


 

5 Nisan Avukatlar Günü öncesi basınla bir araya gelip hizmetlerini anlatan Baro Başkanı Er, sık sık eleştirdiği toplumsal olaylara duyarsız kalmasına yönelik eleştirilere rağmen; Adliye binası 5. Katta bulunan baro balkonda çay servisinin hizmete başlatılması ile övündü!

SONER AYDIN

Türkiye’de her yıl 5 Nisan’da kutlanan Avukatlar Günü Mersin’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Avukatlar Günü kutlamaları kapsamında basının karşısına geçen Mersin Barosu Başkanı Avukat Ali Er, göreve geldiklerinden bu yana geçen 5 aylık süreçteki icraatlarını anlattı. Koltuğa oturmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen toplumsal olaylara, gelişmelere sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştirilen Av. Er, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir kadın avukata yönelik fiziki müdahalesi nedeniyle de ülke çapında eleştirilerin hedefi olmuştu. Tepki ve eleştirilerin gölgesinde basının karşısına çıkan Baro Başkanı Av. Er, “Mersin Barosu’nun olarak hizmet odaklı, meslektaşlarının sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yürüten, tüm meslektaşlarını birleştirici ve bütünleştirici bir anlayışla çalışan bir baro olduğumuzu her platformda ifade ediyoruz” dedi.

“ÇAY SERVİSİ BAŞLADI”

Mersin Barosu’nda 5 aylık dönemdeki çalışmalarını basınla paylaşan Baro Başkanı Av. Er, Mersin Adliye Binası 5. Katta bulunan baro balkonunuzda çay servisi hizmetinin başlatıldığını söyledi. Mersin Barosuna ait olan lokalin yeniden işletmeye açıldığını ve meslektaşların kullanımına sunulduğunu anlatan Er, “Meslektaşlarımızın işlerini kolaylaştıran ilk önemli icraatımız baro kart sisteminin kaldırılması olmuştur. Meslektaşlarımızın yoğun iş temposu içerisinde işlerini yürütmesine ciddi engel oluşturan bu sistem artık kaldırılmıştır. Mersin Adliye binası güney (ana giriş )kapısından, sadece avukatlarımızın giriş yapabileceği ayrı bir giriş noktası oluşturulmuş, meslektaşlarımızın sıra bekleyerek zaman kaybetmeden, mesleğin saygınlığına yakışır şekilde adliye binasına girmesi sağlanmıştır. Başsavcılık ile görüşmemiz neticesinde, Adliye ön bürolarından (Savcılık, ceza ve hukuk ön büroları) evrak çıktılarını meslektaşlarımızın artık ücretsiz olarak alabilmeleri sağlanmıştır. Meslektaşlarımızın Mersin cezaevi önüne araçlarını park etmeleri esnasında; araçlarına yönelik mal ve can güvenliğine yönelik gasp ve saldırılarla sık sık karşılaşması nedeniyle, Mersin cezaevi önüne baromuzun girişimleri neticesinde, mobesse kamerası takılmış olup, cezaevi girişinin duvarına ve avukat otoparkı üzerine 24 saat mobesse ile izlenildiğine ilişkin tabelalar asılmıştır. Yine, Mersin cezaevi avukat otoparkı yeniden düzenlenerek faaliyete girmiştir” dedi.

REFERANDUM SORUSUNA KAÇAMAK CEVAP

Göreve geldiklerinden bu yana toplumsal olaylara sessiz kaldıkları iddiası ile sık sık eleştiri oklarını üzerine toplayan Baro Başkanı Er, Mersin Barosu’nun toplumu ve ülkeyi ilgilendiren güncel olaylarda görüşünü kamuoyu ile tarafsız şekilde paylaştığını savundu. Ülke meselelerine ilişkin görüşlerini kararlı bir şekilde dile getirdiklerini kaydeden Er, 16 Nisan referandumuna dair soruya ise, “Evet de çıksa Hayır da çıksa ülke birlik ve bütünlüğünü bozmayacaktır. Bu avukatlar için de geçerli. İnşallah sağduyulu olacaktır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA