Büyükşehir personel bilgilerini dolandırıcılara kaptırdı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir personel bilgilerini dolandırıcılara kaptırdı!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bir daire başkanının kadrolu 2 bin 800 personelinin TC kimlik ve telefon numarasını dolandırıcılara kaptırdığı öne sürüldü.

Haber Merkezi

İddialara göre; Mustafa adında bir şahıs Merin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ayhan Eker’i, cep telefonundan arayarak, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının haberleşme ağı olarak kullandığı Bylock araştırması için, personelin tamamının TC kimlik ve cep telefonu numarasını içerir listenin güncellenerek acilen verilmesini istedi. Daire Başkanı Eker’in ise herhangi bir araştırma yapmadan ve resmi bir yazı da istemeden kadrolu 2 bin 800 memur ve işçinin bilgilerini cep telefonu ile WhatsApp üzerinden ilgili kişiye gönderdiği öne sürüldü. Arkasından emniyet bünyesinde yaptırdığı araştırmada ise bu isteğin herhangi bir bir resmi makamdan yapılmadığı ortaya çıktı. Telefon kaydının Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çıktığı ve sahte belgelerle edinildiği fark edildi. Konuyla ilgili açıklama kamuoyuna yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, personel bilgilerinin ele geçirilmesiyle ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca da açılan idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA