Reklam güzel hizmet kötü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Reklam güzel hizmet kötü!


 

Mersinli tiyatrocu Ümmiye Koçak ile Ronaldo’nun kamera karşısına geçtiği reklamla adından söz ettiren Türk Telekom’a Çamlıyayla’dan tepki geldi! İlçede 8 aydır süren telefon ve internet nakil hatlarına yönelik çalışmaların kablo hırsızları nedeniyle yavaşlaması halka büyük mağduriyet yaşıyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde yer alan Belçınar, Ulumeres, Fakılar, Alp dağı ve Çakıllı mahallerinde hırsızların telefon ve internet hattı kablolarını çalması nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar mağdur oldu.

Türk Telekom Şirketi’nin çalınan kabloları yenilemesi ancak hırsızların yeniden kabloları çalması sorunu çözümsüz kıldı. Kablo hırsızlığı nedeniyle bölgedeki yatırımlar yavaşlayınca olan halka oldu. Merkeze uzak yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlar cep telefonu kullanımında sıkıntı çekerken, yetkililer göreve çağrıldı.

KABLO HIRSIZLARI TOPLAM 3900 METRE KABLO ÇALDI

Çamlıyayla’daki yaşanan internet ve telefon kesintisi sorunlarına ilişkin edindiğimiz bilgilere göre söz konusu bölgede 3 yıldan buyana yaşanan kablo hırsızlığı neredeyse sürekli bir hal aldı. Türk Telekom İl Müdürlüğü, söz konusu bölgede yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçebilmek için alarm sistemi kurdu. Ancak arazinin dağlık ve ormanlık olması nedeniyle hırsızlık vakalarına güvenlik güçleri etkin ve hızlı müdahalelerde bulunamadı. Kablo hırsızları 3 yıllık süreç içinde Çamlıyayla Belçınar bölgesinde 1300 metre, Ulumeres bölgesinde 2300 Fakıllı ve Çakıllı bölgesinde de 300 metre kablo çaldı. Son 1 ayda bazı bölgelerde yenilenen kablolar 13 kez tekrar çalındı. Yaklaşık 8 aylık süreç içerisinde onarılan ardından yeniden çalınan kablolar nedeniyle Türk Telekom İl Müdürlüğü, bölgedeki altyapı onarım çalışmalarını yavaşlatmaya gitti. Telekom’un kabloları onarmaması ise yine vatandaşa patladı. Cep telefonlarının da zaman zaman kullanılamadığı bölgedeki vatandaşlar acil müdahale ekiplerine bile zaman zaman ulaşmakta bile zorluk yaşıyor. Öte yandan Türk Telekom yetkililerinden edinilen bilgiye göre ise çalışmaların sürdüğü ve yayla sezonu başlamadan kesik olan hatların onarımlarının tamamlanmasının planlandığı öğrenildi. 

MUHTAR: ÇALINAN KABLOLARI MERSİN VE ADANA’DA HURDACILARA SATIYORLAR

Kablo hırsızları nedeniyle en çok mağduriyet yaşanan Belçınar Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Taş ise, Ulumeres bölgesinde çok büyük sıkıntıların yaşandığını kaydetti. Kent idarecilerine seslenen Muhtar Taş, bölgelerinde yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle hurdacıları işaret etti. Kışın hava koşullarının ağır olması nedeniyle telefon kablolarının yanı sıra sokaktaki demir mazgalların, bahçe kapılarının bile çalındığını belirten Taş, “Kışın güvenlik güçlerimiz birkaç kişiyi yakaladı ancak arazi koşulları dağlık ve ormanlık olduğu için hırsızlar istediği zaman ıssız bölgelerde kabloları çalabiliyor. Bizim buraya zaman zaman bazı hurdacılar geliyor. Bu hurdacıların nereden geldikleri ne yaptıklarının denetlenmesi gerekiyor. Buradan çalınan kablolar genellikle Adana, Mersin ve Tarsus’ta bulunan hurdacılara satılıyor. Emniyet güçlerimizde bunu biliyorlar. Bu hurdacıların bir an önce denetim altına alınması gerekiyor. Bizde çok şikâyetçiyiz. Kış aylarında mahalle aralarında kimse olmadığı zamanlarda bakıyorlar kimse yok ya telefon kablolarını kesip götürüyorlar, demir kapıları söküp götürüyorlar, mahallemizdeki demir yağmur suyu mazgallarını bile çalıyorlar. Çamlıyayla’da büyük hurdacı yoktur ancak, hırsızlar çaldıklarını ancak Adana, Mersin, ve Tarsus’taki hurdacılara götürüp satabilir” cümlelerini kullandı.      

“KIŞIN HIRSIZLIK VAKALARI ARTIYOR” 

Son iki haftadır hava sıcaklıklarının ülke genelinde yükselmesi nedeniyle Çamlıyayla’da ise yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Yerleşik nüfus kışın 5-6 bin iken yazın yerleşik nüfus 70 - 80 bine çıkıyor. Yaylalık bir alan olan ve yayla turizminde Türkiye’nin sayılı bölgelerinden biri olan Çamlıyayla’ya; kentlerdeki sıcak yaz havasından bunalan yerli ve yabancı vatandaşlar Çamlıyayla’da serin havanın tadını çıkarıyor. Kış aylarında ise vatandaşların tekrar geri dönmesi ile bölgedeki hırsızlık vakalarında artış görülüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA