Yılmaz Güney, Mersin’de anıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yılmaz Güney, Mersin’de anıldı


 

Sanatçı Yılmaz Güney doğum gününde Mersin’de bir dizi etkinliklerle anıldı. Anma etkinlikleri çerçevesinde gösterimi yapılan belgesel sırasında duygusal anlar yaşandı.

SONER AYDIN

Sinema oyuncusu, yönetmen, senarist ve yazar Yılmaz Güney doğum gününde Mersin’de Eğitim-Sen tarafından gerçekleştirilen etkinlikle anıldı. Eğitim-Sen Şube binasında gerçekleştirilen anmaya çok sayıda STK temsilcisi, eğitimci ve yurttaş katıldı. 9 Eylül 1984’te Fransa’nın Paris kentinde sürgünde iken yaşamını yitiren Güney’in hayatının anlatıldığı belgesel gösteriminde duygu dolu anlar yaşandı.

Anma öncesi kısa bir açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, Güney’in Türkiye’deki demokrasi mücadelesine çok büyük katkısının olduğunu söyledi. Güney’in ömrünün büyük bir kısmının cezaevlerinde geçtiğini anımsatan Muşlu, “Ne içeride ne de dışarıda üretmekten vazgeçmeyen bir devrimci sanatçıydı. Gerçek anlamıyla bir sanatçı kişiliği taşıyan tarihi bir kişiliktir. Yazmış olduğu hikayelerin ve romanların yanı sıra, senaryoların, hem çektiği hem oynadığı filmlerin demokrasi ve devrim mücadelesine katkısı ortada” dedi.

Muşlu’nun konuşmasının ardından Yılmaz Güney’i anlatan belgeselin gösterimi yapıldı. Katılımcılar gösterimin ardından Güney’i uzun süre ayakta alkışladı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA