“Kaptan ilk müsait iskelede!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kaptan ilk müsait iskelede!”


 

Mersinli her kış yaşadığı su taşkını çilesine bu defa kinayeli yaklaştı. Göl olan yollarda mahsur kalan vatandaşlar, “Bu şehre su geçirmez otobüsler lazım”, “Kaptan ilk müsait iskelede” gibi yorumlarda bulundu.

SONER AYDIN

Mersin’de 2016’nın son günlerinde ve Şubat ayında yaşanan sel görüntülerinin ardından dün gece aniden bastıran sağanak yağmur vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Özellikle Akdeniz, Toroslar ve Mezitli bölgelerinde seli ardından görüntüler ortaya çıktı. Her yağışta aynı sıkıntıları yaşayan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarından su dolu caddeleri, işyerlerini paylaşan vatandaşlar, “Bildiğiniz hal yolu yol yapmadan önce altyapı yapın”, “İşte geçmişten ders alamamış Mersin”, “Belediye çalışıyor iftira atmayın, sizin için yüzme alanı yapıyor sizde nankörlük ediyorsunuz”, “Yağmur çok yağdıysa bu sorun Büyükşehir’in değil ki, adam yolları yaptı yollar havuz olduysa ne yapsın?”, “Geçen ki afetten sonra ne değişti? Tabiî ki de hiçbir şey! Yarım saat daha yağsaydı arabalar yine iptaldi”, “Bu şehre su geçirmez otobüsler lazım”, “Kaptan ilk müsait iskelede” , “Yağmur yağınca kırılan yollarımızdan dolayı belediyelerimize teşekkürlerimizi arz ederiz”, “Yahu bu Mersin’in altında hiç kanalizasyon yok mu, arkadaş bu nedir ya?” yorumlarında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR SUÇLUYU BULDU: “VATANDAŞ!”

Mersin'de sabahın erken saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, kendin bazı bölgelerinde su baskınlarına neden olurken, bazı yollarda da su birikintileri oluştu.  Bazı araçlar yolda kalırken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışması sonucunda sular çekildi. Çalışmaların ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi,  suçun vatandaşlarda olduğunu öne sürdü. Büyükşehir Belediyesi, dere yataklarının imara açılması neticesinde taşan derelerin kent merkezini etkisi altına aldığını, oluşan su baskınları ve sel yüzünden milyonlarca liralık hasar ve can kayıplarının yaşandığını belirtti. Kent merkezinde yaşanan su taşkınlarını çöplerin mazgallarının ağzını kapatmasına bağlayan Büyükşehir Belediyesi sorunun alt yapıdan kaynaklanmadığını savundu.

ÖĞRENCİLERİN YARDIMINA İTFİAİYE KOŞTU

Yağışların etkili olduğu bazı ilçelerde su birikintisi oluşması nedeniyle iş ve okula giden vatandaşlar zor anlar yaşadı. Siteler Mahallesinde okullarında mahsur kalan öğrencilerin yardımına Mersin İtfaiye ekipleri koştu. Öğrenciler itfaiye ekiplerinin yardımı ile evlerine ailelerine ulaştırıldı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA