Toroslar TORTEK ile gelişiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar TORTEK ile gelişiyor


 

Kurulduğu günden buyana 17 bin Toroslar sakinini meslek sahibi yapan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), ilçenin gururu oldu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kısa adı TORTEK olan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarını ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi.

Osmaniye ve Tozkoparan Mahallelerindeki  kurs merkezlerinde gerçekleştirilen programda;  takı tasarım, ahşap boyama, ev mefruşatı, sanayi makinaları, iğne oyası, gümüş takı işlemeciliği, güzellik uzmanlığı ve kuaförlük branşında eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünleri ile çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Hamit Tuna: “TORTEK, artık sadece Mersin özelinde değil, Türkiye genelinde de adından sıkça söz ettiren çok özellikli bir projedir” dedi.

Osmaniye Kurs Merkezindeki kurslara katılan kursiyer annelerin 3-6 yaş grubundaki çocuklarına yönelik açtıkları kreşi de ziyaret eden Başkan Hamit Tuna, burada çocukların yoğun sevgi gösterileri ile karşılaştı.

17 BİN KİŞİYİ MESLEK SAHİBİ YAPTI

Toplamda 62 mesleki eğitim sınıfında, 24 branşta verilen eğitimlerle TORTEK’in, bugüne kadar 17 bin kişiyi meslek sahibi yaptığını vurgulayan Başkan Tuna: “Belediye olarak ilçemizde fiziki mekanları iyileştiriyoruz ama sosyal belediyecilik alanında yaptığımız projelerimizi de her zaman önde tutuyoruz. Çünkü insanlarımızı mutlu görmek bizleri de mutlu etmektedir. Bizim ilk göz ağrımız olan TORTEK projemizde 2005 yılında başlattığımız ve en çok övündüğümüz projelerimizden bir tanesi olmuştur. Usta öğreticilerimizin nezaretinde el becerilerini eğitim ile bütünleştiren kursiyerlerimiz, ürettikleri ürünleri satarak da aile ekonomilerine katkıda bulunmaktadır. Biz de Toroslar Belediyesi olarak kursiyerlerimizin önünü açmak adına ilçemizde çeşitli noktalarda satış merkezleri oluşturduk ve bununla ilgili zeminler de hazırlıyoruz. Yani böylelikle TORTEK’te üreten elleri oluşturmanın da mutluluğunu yaşamaktayız. Bilgi paylaşıldıkça güzelleşir. İşte TORTEK, bilginin paylaşıldığı bir merkezdir. TORTEK, el sanatlarından spora kadar her branşta verilen eğitimlerin yanı sıra birbirlerini hiç tanımayan insanların kaynaşıp dostluklar kurulmasına vesile olan bir yapı haline de geldi” dedi.

“GÖZNE YOLU AKSINA DOĞRU ŞEHRİMİZDE ÇOK DAHA GÜZEL GELİŞMELER OLACAK”

Ülke ekonomisinin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğini her fırsatta dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Belediye olarak inadına üretim diyoruz. Göreve geldiğimiz 13 yılda hayata geçirdiğimiz proje ve yatırımlarla İlçemizi Mersin’in parlayan yıldızı yaptık.Toroslar, şuanda herkesin yaşam yeri olarak seçtiği merkez ilçeler arasında en büyük ilçe konumuna gelmiştir. 5 binlik imar planlarımızı da yaptığımız zaman Gözne yolu aksına doğru şehrimizde çok daha güzel gelişmeler olacaktır” dedi.

“BAŞKAN HER ZAMAN YANIMIZDA”

Programda konuşan ev mefruşatı kurs hocası Saime Meydan da, Başkan Tuna’nın her zaman yanlarında olduğunu belirterek: “Biz kocaman bir TORTEK ailesi olduk. Düzenlediğimiz bu sohbet toplantılarımız da geleneksel hale geldi. Başkanımız bizim her zaman yanımızda oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir kursiyer bayan da Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ederek: “Emekli oldum, ama evde oturmak istedim.Bölge dışında oturmama rağmen Toroslar Belediyesi’nin açtığı bu kurslara katılarak hocalarımızın özverileriyle yeni bir meslek öğreniyorum. Son derece mutluyum. Belediyemizin düzenlemiş olduğu eğitim seminerlerinden de çok memnunuz. Başkanımıza böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Tuna, konuşmaların ardından kursları tek tek gezerek, kursiyerleri  tebrik etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA