Güvenlikçilere cinsiyet eşitliği eğitimi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güvenlikçilere cinsiyet eşitliği eğitimi


 

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından üniversite güvenlik personeline, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu bir eğitim verildi.

İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu ile Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz tarafından verilen eğitim, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplumsal cinsiyetin; kamusal ve özel alanda yaşamımıza etkilerini açıklayan Doç. Dr. V. Yılmaz; “Kadının temel görevi anneliktir”, “Kadının yaşamıyla ilgili kararları kocası vermelidir”, “Erkekler statüsü yüksek olan mesleklerde çalışmalıdır”, “Kadının çocuğu olmuyorsa erkek tekrar evlenmelidir”, “Mesleki gelişme fırsatlarından erkekler daha fazla yararlanmalıdır”, “Kadının yaşamıyla ilgili kararları kocası vermelidir” gibi toplumsal cinsiyet eşitsizliği örnekleri üzerinden kadının ve erkeğin, hem çalışma hayatında hem aile hayatında hem de sosyal yaşamda eşit olması gerektiğini anlattı.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, toplumun tüm kurumlarında görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. D. Topçu ise konuyu kitle iletişim araçları içerikleri üzerinden açıkladı. Prof. Dr. D. Topçu; gazete haberlerinde,  televizyon programlarında, reklamlarda ve sosyal medyada kadının sunumunu görsellerle örneklendirerek bu türden medya içeriklerinin kadının ikincilleştirilmesine, kadın bedenin teşhir edilerek sömürülmesine yol açtığını belirtti. Prof. Dr. D. Topçu ayrıca genelde şiddet haberlerinin özelde ise kadına yönelik şiddetin, kitle iletişim araçlarında veriliş biçiminin de şiddetin, normalleştirilmesine ve meşrulaştırılmasına aracılık ettiğini söyledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA