“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”


 

Bir aile hekiminin emekli polis memuru tarafından kurşunlanarak katledilmesi Mersin’de düzenlenen basın açıklaması ile lanetlenirken, aile sağlığı merkezlerindeki güvenlik önlemlerinin yetersizliği yeniden vurgulandı.

Mehmet Nabi Batuk

Aksaray’da geçtiğimiz günlerde görevi başındayken emekli polis memuru Necmi Sarı tarafından kurşunlanarak öldürülen Aile Hekimi Dr. Hüseyin Ağır’a yapılan saldırıyı kınayan Mersin Tabip Odası, düzenlediği basın açıklamasında olayı lanetledi. Tabip Odası Yönetim Kurulu adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, Aile sağlığı merkezlerinde hekimlerin ve diğer çalışanların güvenliğini sağlayacak hiçbir önlemin olmadığına dikkat çekerek “Hükümetin sağlık politikalarının yanlışlığı yüzünden hakarete uğruyor, tehdit ediliyor, darp ediliyor ve öldürülüyoruz” dedi.

“TEHDİT EDİLİYOR, DARP EDİLİYOR VE ÖLDÜRÜLÜYORUZ”

Kamu ve Özel hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik fiili ve fiziki saldırıların artış göstermeye devam ettiğini ifade eden Uğurhan,  genç yaşta bir doktorun katledilmesi nedeniyle üzgün olduklarını söyledi. Dr. Hüseyin Ağır'ın yaşam mücadelesini kaybettiği gün, Mersin Şehir Hastanesi'nde bir hekim’in muayene için sırasını bekleyen bir hasta tarafından,"kapıda uzun süre bekletildiği" gerekçesiyle ağır hakaretlere uğradığını da ifade eden Uğurhan “Ne yazık ki, artık ülkemizin herhangi bir sağlık kurumunda, her an yaşanan benzeri durumları sıradan olaylarmış gibi kanıksamamız bekleniyor. Ancak biz, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin her türünü kabul edilemez buluyor, şiddete yol açan etkenleri iyi biliyor ve susmuyoruz. Çünkü biliyoruz ki bizler uygulanan sağlık politikalarının yanlışlığı yüzünden hakarete uğruyor, tehdit ediliyor, darp ediliyor ve öldürülüyoruz” dedi.

“KALİTE, İNSAN ODAKLI BİR ÇALIŞMA ANLAYIŞI İLE SAĞLANABİLİR”

Özel ve Kamu hastanelerinde AKP hükümetinin uyguladığı sağlık politikaları nedeniyle tüm sağlık çalışanlarının yorgun, bezgin, gelecekten umutsuz olduğunu ve can güvenliği olmadan çalıştığını sözlerine ekleyen Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, “Sağlıkta şiddet artık bir halk sağlığı sorunu olarak karşımızda durmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenebilmesi için; Sağlık sektörü rant kapısı olarak görülmekten vazgeçilmelidir. Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirecek gerekli düzenlemeler acilen yapılmalıdır. Basında ve görsel medyada sağlıkta şiddeti öven yayınların önüne geçilmelidir. Yetkililer politik çıkarları uğruna sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıracak söylemlerde bulunmaktan vazgeçmelidir.  Suçlulara verilecek cezaların caydırıcı olabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler acilen yapılmalıdır. Buradan bir kez daha sesleniyoruz, sağlık hizmetlerinde kalite, kar değil, insan odaklı bir çalışma anlayışı ile sağlanabilir.  Çalışma koşullarında iyileştirme yapılmaz ise nitelikli bir sağlık hizmetinden söz edilemez. Aksi takdirde sağlıkta şiddet sona eremez” cümlelerini kullandı.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA