MEÜ ÖĞRENCİLERİNİN SESİ HASRET GÜNDÜZ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ ÖĞRENCİLERİNİN SESİ HASRET GÜNDÜZ OLDU


 

Mersin Üniversitesi öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor, kültür ihtiyaçları konusunda beklenti ve isteklerini yönetim organlarına bildiren öğrenci konseyi başkanlığının, yeni dönem seçimleri gerçekleşti.

MEÜ Öğrenci Konsey Başkanlığında yeni dönem

2015 yılından bu yana öğrenci konseyi başkanlığı yapan Salih Kankanat yürüttüğü görevi, yeni seçimin neticesinde Hasret Gündüz’e devretti.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi’nin yayın organı, “Mersin Akademi Gündem Gazetesi”nin haberine göre, MEÜ Öğrenci Konsey Başkanlığında yeni dönem başladı. 
Mersin’de doğup büyüyen, ortaokul ve lise eğitimini yine bu şehirde tamamlayan Salih Kankanat, Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü’nü bitirdi. Hemen ardından Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü’ne ve Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü’ne başlayan Kankanat, ‘Sorunları biliyoruz. Çözümlerle geliyoruz’ sloganıyla başladığı Öğrenci Konseyi Başkanlığı görevini 2015-2017 yılları arasında yürüttü.
Öğrenci Konsey Başkanlığı Yönetmeliği gereği, Konsey Başkanı bir defaya mahsus olmak üzere iki yıl için seçiliyor. Buna bağlı olarak Kankanat’ın görev süresinin sona ermesiyle yapılan 2017 yılı Öğrenci Konsey Başkanlığı seçimlerinde bayrağı Hasret Gündüz devraldı. 1992 yılında Mersin’de doğan Gündüz, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamladı. Yalova Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nü bitiren Gündüz, üniversitemiz Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde Tezli Yüksek Lisans programında öğrenimine devam ediyor. Lisans eğitimine başladığı ilk yıllardan bu yana Öğrenci Konseyi başkanlığı hedefinin olduğunu belirten Gündüz, “Birlikten kuvvet doğar” inancıyla hareket edeceğini söyledi.

“ÖĞRENCİ KONSEY BAŞKANLIĞI GÖREVİ HEP HAYALİMDİ”
Lisans eğitimine başladığı ilk yıllardan bu yana Öğrenci Konseyi başkanlığı
hedefinin olduğunu ancak o dönemlerde çeşitli sebeplerden dolayı Yalova
Üniversitesi’nde seçimlerin yapılmadığını söyleyen Hasret Gündüz; “Hayallerimde
hep vardı Öğrenci Konsey Başkanlığı. Mersin Üniversitesi’nde seçimlerin adaletli yapıldığını
görmek beni daha fazla tetikledi. Öğrencilerle iletişimimi artırmak ve onların
sorunlarına çözüm sunabilmek için öğrenci konseyi başkanı olmak istedim” dedi.
“Aday olmaya karar verdikten hemen sonra öğrenci arkadaşlarımızla sorunlar ve
sorunların nasıl çözebileceğine dair istişarelerde bulunduk. Bir arada olursak başaramayacağımız hiçbir şey olmadığı kanaatine vardık.” diye konuşan Gündüz, adaylık sürecinin devamını ise şöyle anlattı: “Üniversitemiz yönetimiyle gerçekleştirmek istediğim
projeler hakkında görüşmeler yaptım. Fakülte, yüksekokul ve enstitü temsilcileri
ile tek tek görüşüp aday olmak istediğimi, öğrenci konseyini öğrenciler için aktif bir
hale getirmek istediğimi dile getirip onların beklentilerini ve varsa sorunlarını dinleyip bu sorunlara beraber çözüm önerileri getirebileceğimizi konuştum. Başkanlığa aday
olmadan önce de üniversitemiz içerisinde var olan birçok soruna çözüm önerileri
getirerek, görüşmeler gerçekleştirmiştim. Sonuç olarak, fikir ve projelerimin desteklenmesiyle
Konsey Başkanı oldum.”

“STAJYERLİK, TEKNİK EĞİTİM VE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI AÇTIRMAK İSTİYORUM” 
Başkanlık görevi sürecinde önceliğinin, öğrencilerin faydasına bir şeyler yapmak ve üniversitemizin daha iyi bir imaj kazanmasına katkı sunabilmek olduğunu söyleyen Gündüz projelerinden ise “Daha fazla öğrencinin okulumuzu tercih edilebilecek bir üniversite olarak görmesi için çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin mezun oldukları zaman kendilerine uygun işlerde çalışmaları veya kendi işlerini kurabilmeleri için girişimde bulunup işletme sahibi olabilmeli için gerekli mercilerle görüşüp stajyerlik, teknik eğitim ve girişimcilik kursları açtırmak istiyorum.
Aynı zamanda çağımızın en büyük problemi olan yabancı dil için, Gençlik Merkezi ve yabancı öğrenciler ile görüşerek dil eğitimi üzerinde yoğunlaşmayı planlıyorum. Bu kapsamda Erasmus programı ile üniversitemize gelen ve giden öğrenci sayılarını artırmayı ve daha fazla öğrenciye yurt dışını görme imkânı sağlamayı istiyorum” şeklinde bilgi verdi.

“PROJELERİMİ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini biraz daha artırmak için ilik kanseri
olan çocuklarla buluşturmayı planladığını belirten Gündüz öğrencilerin ilik nakli
için kan vermelerinde teşvik edici bir rol alacağını söyledi. Bir diğer projesinin köy
okullarındaki öğrencileri üniversitemize getirerek onlarla sosyal faaliyetlerde bulunmak olduğunu vurgulayan Gündüz; “Üniversitemiz içinde öğrencilerin ortak olarak kullanabileceği alanların artırılması ve düzenlenmesi, okulumuzun daha güvenli bir
hale gelmesi için gerekli adımları atmayı hedefliyorum. Ayrıca sokak hayvanları yararına
da birçok projemiz var” dedi.
Projelerini gerçekleştirirken “Birlikten kuvvet doğar” ilkesi ile hareket etmek istediğini ifade eden Gündüz sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı; “Her fakültenin, yüksekokulun, meslek yüksekokulunun kendine özgü bazı sorunları var. Bu sorunları bizlere en iyi iletecek olan kişilerde temsilci arkadaşlarımızdır. Ayrıca bir etkinlik düzenlediğimiz zaman bunu tüm
öğrencilere duyurabilecek olan kişiler yine temsilci arkadaşlarımızdır. Topluluklar
ile ortak çalışmalar yaparak daha geniş öğrenci kitlesine hitap etmiş olacağız. Ve en önemlisi çağımızın en gözde iletişim aracı olan sosyal medyadan öğrencilere sesimizi duyurarak daha geniş katılımlar ile geri dönüşüm almayı bekliyoruz.” 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA