MERSİN’İ DENİZDEN UZAKLAŞTIRIYORLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İ DENİZDEN UZAKLAŞTIRIYORLAR


 

Eski denizcilerden ressam Mali Meriç, 47 eserden oluşan “M Resimler, S Resimler, XL Resimler” adını verdiği resim sergisini İçel Sanat Kulübü’nde açtı.

Sergisindeki birçok eserde deniz figürünü kullanan Meriç, Türkiye’deki bütün sahil kentlerinin yapılaşma ile giderek denizden uzaklaştırıldığını vurguladı.  

Mehmet Nabi Batuk

Yurtiçi ve yurtdışı birçok resim koleksiyonunda eseri bulunan ve uzun yıllardır Mersin’de yaşayan Ressam Mali Meriç 47 parçadan oluşan “M Resimler, S Resimler, XL Resimler” isimli sergisini İçel Sanat Kulübü’nde görücüye çıkardı. Serginin açılış kokteyline birçok sanatçı, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Sanatçının sergide kullandığı 47 eserde deniz, gemi ve çiçek figürünü kullanması ise dikkat çekti. 
Sergi sürecini gazetemize anlatan ressam Mali Meriç, “Bu resimler arada sırada yaptığım resimlerdir. Ben genellikle daya büyük tuvallerde çalışıyorum ama bu sergimizdeki resimler küçük oldu. Bu resimleri benim için bir eğlence aracıydı. Farklı zamanlar içerisinde gittikçe çoğaldılar. Daha sonra yeteri miktara ulaşınca bir sergi açmaya karar verdim” dedi.

ÖNCE DENİZ KİRLENDİ SONRA ÇEVRESİ ÇİRKİNLEŞTİ
Türkiye’deki sahil kentlerinin giderek denizden uzaklaştırılmasının çok üzücü olduğunu söyleyen Meriç, “Ben eski bir denizci ve yelkenciyim bunun için resimlerde daha çok deniz, gemi figürü kullandım. Bugün Mersin’in değil sadece Türkiye’nin bütün sahil kentleri denizden bir şekilde yapılaşmayla ve nüfus artışı ile uzaklaştırıldı.. Dolayısıyla denizlerin kullanımı ile ilgili hem halkımızın hem de devletimizin yanlış kullanımları söz konusudur. Devletimizin çok büyük hataları var. daha çok yönlendirici olması gerekiyor” cümlelerini kullandı. 
Mali Meriç’in resim sergisi 8 Nisan 2017 Cumartesi tarihine kadar İçel Sanat Kulübünde gezilebilecek.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA