“Ülkemizin geleceği için ortaya yüreğimizi koyduk” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Ülkemizin geleceği için ortaya yüreğimizi koyduk”


 

Mersin’de bir araya gelen ‘Mersin Birlikte Hayır Diyor Oluşumu’ üyeleri, son günlerde ‘Hayır’ çalışması yapanlara yönelik engellemelere tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Son günlerde başta Mersin, Ankara, İstanbul, Hatay, Samsun gibi illerde ‘Hayır’ çalışması yapanlara yönelik engellemelere Mersin’de tepki geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nde bir araya gelen ‘Mersin Birlikte Hayır Diyor Oluşumu’ bileşenleri ‘Hayır’ çalışması yürütenlere yönelik engellemelere tepki göstererek, “Biz ülkemizin geleceği , demokrasi, özgürlük, barış için ortaya yüreğimizi koyduk” ifadelerini kullandılar.

“HAYIR’ GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜMEKTE”

İlk olarak söz alan ‘Mersin Birlikte Hayır Diyor Oluşumu’ yürütme kurulu üyesi Şamil Işıkcevahir, ‘Hayır’ çalışması yürütenlerin engellenip, para cezası kesildiğini söyledi. “Bizler darbe anayasasının yerine daha demokratik bir anayasa beklerken, karşımıza daha geri bir anayasa taslağı getirildi” diyen Işıkcevahir, “Devletin bütün imkanları kullanılarak aleyhimize bir propaganda yapılmakta ve Hayır çalışması yürüten bütün arkadaşlarımız terörist ilan edilmekte. Ama bunlar az geliyor, çünkü biz demokratik, özgür bir ülke için ortaya aklımızı, yüreğimizi koyduk. Meşru, haklı bir zemindeyiz o yüzden geniş bir yelpaze bizi desteklemekte. Öğrenciler cep harçlıkları ile çalışmalar yapmakta. ‘Hayır’ gün geçtikçe büyümekte. Bunu görenler ‘Hayır’ çalışması yürüten arkadaşlarımızı engellemekte, para cezası kesmekte. Ama şunu çok iyi biliyoruz yaptıkları boşunadır” dedi.

“HER DUVARDA ‘HAYIR’I GÖRECEKSİNİZ”

Daha oluşum adına hazırlanan ortak besin metinin okuyan Şilan Sürmeli ise ‘Hayır’ı örgütlemeye çalışanların sürekli engellemelerle karşılaştığını savundu. ‘Hayır’ın sesinin günden güne çoğaldığını dile getiren Sürmeli, “’Hayır’ büyüdükçe iktidarın korkusu da artıyor, korkusu arttıkça direnenlerin, ‘Hayır’ı büyütenlerin sesini susturmaya, sokaktan uzak tutmaya çalışıyorlar. Referandum süreci başladığından beri ‘Evet’i örgütleyenler için devletin tün olanakları sunulmuştur. ‘Hayır’ı örgütleyenler ise sürekli engelleme ile karşılaşmışlardır. ‘Hayır’ stantlarına sopalarla saldırılmış, ‘Hayır’ gönüllüleri bıçaklanmıştır. Milyonlarca insanın ‘Hayır’ demesini zor kullanarak, gözaltına alarak susturamazsınız. Baskılarınız bizleri yıldıramaz. Bizler 16 Nisan’a kadar sokaklarda ‘Hayır’ı büyütmeye, örgütlemeye devam edeceğiz. Her sokakta, her köşe başında, her duvarda ‘Hayır’ı göreceksiniz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA