Toros yaylalarına Bungalov Yayla Evleri | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toros yaylalarına Bungalov Yayla Evleri


 

Toroslar Kent Konseyi; Olağan Genel Kurul Toplantısını, Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın başkanlık ettiği toplantı; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye ve Kent Konseyi Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişimini sağlamak amacıyla kurulan Toroslar Kent Konseyi’nin ürettiği fikirleri ve sunacağı görüşleri önemsediklerini söyledi.

Ortak gerçekleştirdikleri ve hayata geçirecekleri çalışmalarla amaçlarının Toroslar’ı çekim merkezi yapmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’da yayla ve eko turizmini ön plana çıkartmak istediklerini ve bununla ilgili adımları da attıklarını kaydetti.

Belediye olarak fiziki mekanlarda yaptıkları çalışmaları büyük ölçüde tamamladıklarını vurgulayan Başkan Hamit Tuna: “Sadece eksiklerimiz bölgemizdeki bazı cadde ve bulvarın açılmasıdır. Bu çalışma da Büyükşehir uhdesindedir. Çalışmanın bir tanesine başlandı ve inşallah devamı gelecektir” dedi.

 

“TOROSLAR’DAKİ TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ TANITACAĞIZ”

İnsanların Toroslar’daki yaylaları gezerek, tarihi ve doğal güzellikleri tanımaları için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Hamit Tuna: “Toroslar’ın köyleri mahalle oldu ama doğal yaşama zarar vermeden köy yaşantısının devam etmesini istiyoruz. Ama fiziki anlamda da merkez mahallelerimizde ne varsa aynısı olması için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Son zamanlarda alternatif tarımın örneklerinden olan ejder meyvesini Toroslar’ın meyvesi şekline dönüştürmeye çalışıyoruz. Kivi meyvesi de bölgemizde ciddi anlamda gelir getiren özellikli bir ürün. Bunu da öne çıkartmayı amaçlıyoruz. Güzelyayla’da bir sosyal tesisimiz var. Onun yanında projelerimiz arasında yer alan Bungalov Yayla Evleri’ni yapacağız. Yazın ve karın yoğun yağdığı kış aylarımızda insanlarımızı inşallah bu tesislerimizde konaklatacağız. Günü birlik turlar yaparak ilçemizdeki tarihi ve doğal güzellikleri görülmesini ve doğal meyve ve sebzeleri yerinde alınmasını sağlayacağız. Aynı zamanda insanlarımızın yörük yaşamını da tanımaları için 2 bin 200 rakımlık platoda, dümbelek boğazının üstünde çadırlar kurarak, yörük turizmini yaşatmayı ve etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Siz değerli kent konseyi üyelerimizin bizlere kattığı değer çok önemlidir. Belediye anlayışımız da ben yaptım oldu mantığı değil, birlikte yönetmektir. Son zamanlarda daha da ivme kazanan ve İlçemize büyük katmadeğer katan Kent Konseyimizin çalışmalarını çok önemsiyoruz. Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Turizm Çalışma Komisyonu ve Çevre, Doğa Koruma, Endemik Bitkiler, Kırsal Kalkınma, Yenilenebilir Enerji, Tarım Komisyonları Başkanları bir sunum yaparak, genel kurulu bilgilendirdiler. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA